Foto: Russia Ukraine War Breaking News Live Updates Notizie Ucraina Nachrichten Noticias війни Україна Росія Telegram/Flickr

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā šā gada 24.februārī dzīvību zaudējušas 1 402 augsta ranga Krievijas armijas militārpersonas, liecina OSINT pētnieku dati.

Starp nogalinātajiem Krievijas virsniekiem ir divi ģenerālleitnanti un astoņi ģenerālmajori. Aptuveni ceturtā daļa likvidēto augsta ranga militārpersonu ir vecākie virsnieki, ziņo Unian.

“Ukrainā tika denacificēti 1 402 Krievijas virsnieki (tie ir aptuveni 5,7 cilvēki dienā). Turklāt vecākie virsnieki veido 26% no kopējā skaita,” teikts ziņojumā.

Tiek atzīmēts, ka karā Ukrainā tika nogalināti arī 44 Krievijas Federācijas pulkveži, 98 pulkvežleitnanti un 193 majori. Tāpat dzīvību zaudējuši 279 kapteiņi, 471 virsleitnants, 235 leitnanti un 72 citu militāro pakāpju pārstāvji.

Pēc Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba datiem, uz 2.novembri Ukrainā miruši aptuveni 73 270 Krievijas armijas karavīru. Pēdējās diennakts laikā dzīvību zaudējuši 730 iebrucēji.

Lielo zaudējumu dēļ  21.septembrī Krievijas Federācija paziņoja par “daļējas mobilizācijas” sākšanu. Pēc oficiālajiem datiem, bija plānots mobilizēt 300 000 cilvēku.

Lasiet arī: Astrologs Globa brīdina par jaunu pandēmiju un bruņotiem konfliktiem 2023.gadā

28.oktobrī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ziņoja prezidentam Vladimiram Putinam par mobilizācijas pabeigšanu. Neskatoties uz to, krievi joprojām saņem pavēstes.

youtube icon
Abonēt youtube