Sergejs Lavrovs. Foto: Хадамоти матбуот/Flickr

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nonācis slimnīcā pēc ierašanās uz G20 valstu līderu samitu Bali, Indonēzijā, ziņo mediji. Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija noliedz izskanējušo informāciju.

Bali gubernators vēlāk sacīja, ka Lavrovam ir “laba veselība un viņš pabijis slimnīcā izmeklējumu veikšanai”, ziņo Unian.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova noliegusi ziņas par Lavrova hospitalizāciju Bali. “Tā ir viltus ziņu augstākā pilotāža,” izteikusies Zaharova, publiskojot video ar Lavrovu, kurā viņš paziņojis, ka gatavojas rītdienas G20 valstu līderu samitam.

Zaharovas publicētais video kļuva par iemeslu dažādiem jokiem un memēm interneta vidē. Lietotāji pievērsa uzmanību vairākām detaļām. Tā, piemēram, Lavrovs izmanto iPhone, visticamāk, jaunāko modeli, lai gan Apple ir Krievijas galvenā ienaidnieka – ASV kompānija. Uz rokas viņam redzams tā paša amerikāņu ražotāja Apple Watch viedpulkstenis.

Savukārt uz ārlietu ministra T-krekla ir attēlots simbols, kas ir veltījums māksliniekam Žanam Mišelam-Baskjā, kurš arī nāk no ASV. Neoekspresionists bija gejs un nomira no heroīna pārdozēšanas 27 gadu vecumā. Kā zināms, Krievija ir slavena ar savu atklāto homofobisko politiku, vēsta Unian.

Samits notiks no 15. līdz 16.novembrim. Dienu iepriekš Indonēzija paziņoja, ka savu dalību apstiprinājuši 17 valstu vadītāji.

7.novembrī Indonēzijas prezidents sacīja, ka ir runājis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un ir gandrīz pārliecināts, ka viņa Krievijas kolēģis uz samitu neieradīsies. Vēlāk kļuva zināms, ka Putina vietā Krievija uz samitu sūtīs ārlietu ministru Lavrovu.

Lasiet arī: Evelīna Pārkere uzraksta grāmatu, ko lasītāji novērtē kā ļoti vāju

youtube icon
Abonēt youtube