Foto: Pexels

Aizvadītajā nedēļā Latvijā gaisa temperatūra stabili pazeminājās zem 0 grādu atzīmes, un izveidojās pirmā sniega sega. Naktī uz svētdienu valsts austrumos un Kurzemes ziemeļos sniga stipri – vietām sniega sega sasniedza 10 cm, bet visbiezākā sniega kārta tika reģistrēta Zosēnu novērojumu stacijā (19 cm).

Nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, līdz ar to arī tuvākajās dienās gaidāma snigšana. Būtiskas temperatūras izmaiņas nav gaidāmas, bet nedēļas otrajā pusē paliks nedaudz siltāks, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Pirmdien, 21.novembrī, laika apstākļus Latvijā noteiks ciklona austrumu mala. Nakts sākumā valsts austrumos debesis vēl skaidrosies, bet vēlāk no dienvidiem teritoriju sāks šķērsot nokrišņu zona, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies, un daudzviet snigs līdz pat priekšpusdienai – sniega segas biezums palielināsies par 1-4 cm. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni, tādēļ autovadītājiem jābūt uzmanīgiem! Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, kas naktī Kurzemes līča piekrastē būs brāzmains. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5…-10 grādiem, vietām rietumos līdz -3…-4 grādiem, bet maksimālā gaisa temperatūra dienā būs -1…-6 grādu robežās.

Otrdien, 22.novembrī, debesis būs mākoņainas, tās skaidrosies vien brīžiem rietumos. Naktī Latvijai pietuvosies jau jauns ciklons, un no nakts otrās puses austrumos snigs, vietām stipri – sniega segas biezums palielināsies par 5-9 cm, bet iespējama arī vēl stiprāka snigšana. Snigšana pierims vien naktī uz trešdienu.

Pūtīs lēns vējš, kas trešdien dienā iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, austrumiem, piekrastē tas būs mērens. Šajās naktīs gaiss atdzisīs līdz -2…-7 grādiem, trešdienas naktī Kurzemes piekrastē 0…-3 grādiem. Otrdien maksimālā gaisa temperatūra būs 0…-5 grādu robežās, bet trešdien būs par kādu grādu siltāks: +1…-4 grādi.

Lasiet arī: Numeroloģiskais horoskops 2023.gadam

Nedēļas otrajā pusē saglabāsies mākoņains laiks, tomēr ceturtdiena un piektdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem. Dominēs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Nedēļas nogalē daudzviet gaidāms neliels sniegs, slapjš sniegs. Vējš pierims un būs lēns. Sals mazināsies un gaisa temperatūra  lielākoties gaidāma +1…-4 grādu robežās, savukārt gaišajās diennakts stundās termometra stabiņš pietuvosies +1…+4 grādu atzīmei, tādēļ sniega sega vietām kusīs.

Saistītās tēmas: laika prognozelaika ziņassinoptiķi

youtube icon
Abonēt youtube