Vladimirs Putins. Foto izgūts no Instagram @leadervladimirputin

Indonēzijā notikušā G20 samita priekšvakarā viena no starpniekvalstīm saziņā starp Krieviju un Ukrainu nodevusi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam adresētu “miera līguma” melnrakstu.

Priekšlikums noteica, ka okupētās un jau anektētās valsts dienvidu un austrumu teritorijas tiktu atdotas Ukrainai, tostarp Donbass. Tāpat līgums paredzēja uz septiņiem gadiem iesaldēt jebkādas sarunas attiecībā uz Krimas pussalas statusu, kā arī sarunas par Ukrainas iestāšanos NATO, ziņo Ukrainskaja pravda.

Tāpat piedāvātā vienošanās paredzēja apturēt raķešu uzbrukumus Ukrainas kritiskajai infrastruktūrai. Tomēr pēc krievu veiktā masveida raķešu uzbrukuma Ukrainas pilsētām tieši samita laikā priekšlikums zaudēja savu aktualitāti.

G20 valstu vadītāji tikās 15. un 16.novembrī Indonēzijas salā Bali. Tajā pašā laikā ilgu laiku nebija zināms, vai uz samitu ieradīsies Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Vēlāk izrādījās, ka Krievijas delegāciju vadīs ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Turklāt 16.novembrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka saņēmis signālus no Krievijas prezidenta par gatavību miera sarunām. Ukrainas valsts vadītājs piedāvāja publisku sarunu formu, taču Maskava atbildēja, ka tā nenotiekot, vēsta Unian.

Lasiet arī; Zināms, kādās Saeimas komisijās strādās Grevcova un viņas partijas biedri

Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 85  000 krievu karavīru, vairāk nekā 10 000 Ukrainas karavīru un 437 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

youtube icon
Abonēt youtube