Sanita Petere. Foto izgūts no Instagram @sanitapetere

Saeimā ievēlētās partijas “Stabilitātei!” deputātes Nataļjas Marčenko-Jodko palīdze būs Sanita Petere, ko dēvē par Kurzemes balto raganu un plaši citē dažādi ar dziedniecību un ezotēriku saistīti, kā arī sieviešu auditorijai adresēti preses izdevumi Latvijā.

Dažādos izdevumos viņa sniedz dziednieces, zintnieces un baltās raganas padomus, kā pieburt veselību, ārstēt klepu, veikt energotīrīšanu, gatavot ziedu uzlējumus, veikt rituālus mājas attīrīšanai un tamlīdzīgi.

“Raganas vienmēr ir bijušas revolucionāres, dumpinieces, tāpēc jau viduslaikos viņas meta sārtā, ka nepakļāvās pastāvošajai kārtībai. Man daudzi vaicā, kā tas nākas, ka nebaidos izteikt savu viedokli. Ja es redzu netaisnību pret sevi vai līdzcilvēkiem, es rīkojos!” tā intervijā portālam Ventspilnieks reiz izteikusies Petere.

Petere arī pati kandidējusi Saeimas vēlēšanās, taču jaunajā sasaukumā nav ievēlēta. Viņa dzimusi 1983.gadā, dzīvo Liepājā, ieguvusi vidējo izglītību Rīgas komercskolā un kā savu darbavietu norādījusi SIA “Sofija-S”, kur strādā par projektu vadītāju.

Sanita Petere nav vienīgā deputāta palīdze ar neparastu nodarbošanos. Jau vēstīts, ka no partijas “Latvija pirmajā vietā” 14.Saeimā ievēlētā Ričarda Šlesera deputāta palīdze būs Latvijas Blogeru un influenceru asociācijas valdes priekšsēdētāja Maija Armaņeva.

Influencere arī kandidēja Saeimas vēlēšanās no saraksta “Latvija pirmajā vietā”, taču netika ievēlēta.

Lasiet arī; ASV brīdina, ka Krievija var pielietot ķīmiskos ieročus Ukrainā

“Google raksta, ka esmu “politiķe”, bet es teiktu “sociāli aktīva pilsone” un “taisnības cīnītāja”,” tā par sevi vietnē “Instagram” raksta Armaņeva. Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka Armaņeva dzimusi 1983.gadā un viņai ir Latvijas Universitātē iegūts humanitāro zinātņu bakalaura grāds teoloģijā un reliģiju zinātnē.

youtube icon
Abonēt youtube