Foto: Pexels

Pēdējā laikā Krievijas prezidents Vladimirs Putins savu tuvāko lokā aktīvi apspriež ne tikai vispārējas mobilizācijas, bet arī karastāvokļa ieviešanu Krievijā. Tiek apspriests nevis pats karastāvokļa ieviešanas fakts, par kura nepieciešamību ir pārliecināts Kremļa saimnieks, bet gan tā iespējamie formāti, ilgums un teritoriālais apjoms, vēsta “Telegram” kanāls “Generall SVR”.

“Generall SVR” ir viens no noslēpumainākajiem “Telegram” kanāliem Krievijā, kas regulāri publicē informāciju par Putinu un viņam tuvāko cilvēku loku. Minētais kanāls arī izplatījis informāciju par Putina nedziedināmajām slimībām. Tiek uzskatīts, ka tas pieder bijušajam Ārējās izlūkošanas dienesta ģenerālim.

“Cita starpā tiek apsvērts karastāvokļa hibrīds  apvienojumā ar “ķīniešu stila digitālo koncentrācijas nometni”, kad līdz ar karastāvokļa ieviešanu visiem Krievijas pilsoņiem tiks piešķirti krāsaini QR kodi, kur sarkanā krāsa nozīmēs aizliegumu izbraukt no apvidus, kurā persona dzīvo, dzeltenā – aizliegumu izbraukt no Krievijas Federācijas subjekta un zaļā – aizliegumu izbraukt no valsts.

Zaļo QR kodu paredzēts piešķirt dažiem tiesībsargājošo iestāžu, prokuratūras, tiesu varas pārstāvjiem un īpaši lojālām federālajām amatpersonām, tikai partijas “Vienotā Krievija” pārstāvjiem.

Dzelteno QR kodu: atlikušajiem drošības spēkiem, amatpersonām, neatliekamās palīdzības sniedzējiem un personām, kuras iesaistītas infrastruktūras objektu uzturēšanā. 87% Krievijas iedzīvotāju būs sarkans QR kods. Pilsoņiem, kuri strādā ārpus pastāvīgās dzīvesvietas apgabala, pēc iepriekšēja pieprasījuma mainīsies QR koda krāsa, ņemot vērā darba laiku un brīvdienas,” vēsta “Generall SVR”.

“Pilnīga valsts kontrole ir Valsts drošības dienesta padomju “skolas”  pārstāvju ilgtermiņa ideja. Putins jau sen ir gribējis kaut ko tādu ieviest, bet tam nebija pamata. Šo ideju sirsnīgi atbalstīja Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs. Kā ziņots prezidentam, viss nepieciešamais projekta īstenošanai tiks sagatavots līdz 2023.gada janvāra beigām. Putins ir gatavs pārvērst valsti par koncentrācijas nometni, jautājums, vai valsts tam piekritīs, paliek atklāts,” teikts “Generall SVR” paziņojumā.

Lasiet arī: Partnerattiecību horoskops

Kā zināms, 24.novembrī apritējuši deviņi mēneši, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 88 880 krievu karavīru, vairāk nekā 10 000 Ukrainas karavīru un 440 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

youtube icon
Abonēt youtube