Foto: Pixabay

Krievijas Federācijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktors Sergejs Nariškins izplatījis viltus ziņu saistībā ar Poliju un tās nodomiem attiecībā uz Ukrainas rietumu reģioniem. Pēc viņa teiktā, “Polija gatavojas anektēt Ļvovu, Ivanofrankivsku un lielāko daļu Ternopiļas apgabala”, vēsta Unian.

Intervijā propagandas medijam RIA Novosti Nariškins sacīja, ka trīs Ukrainas rietumu reģioni it kā kļūs par “dāsnu kompensāciju no Ukrainas puses par militāro palīdzību un pajumtes nodrošināšanu bēgļiem”.

Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs sacīja, ka Polijas vadība “ir apņēmības pilna rīkoties proaktīvi un neatlaidīgi, jo pastāv bažas, ka vecākie NATO partneri ziemas mēnešos mēģinās panākt vienošanos ar Maskavu, neņemot vērā ne vien ukraiņu, bet arī poļu intereses.”

“Polijas prezidents [Andžejs] Duda uzdevis attiecīgajiem dienestiem nekavējoties sagatavot oficiālu pamatojumu Polijas pretenzijām uz Rietumukrainu,” sacīja Nariškins.

Nariškins sacīja, ka Polijas vadība plāno rīkot “referendumus Rietumukrainā, lai pamatotu savas pretenzijas uz ukraiņu zemēm”. Nozīmīgu reģionālo pārstāvju un parasto iedzīvotāju reakcija “tiks rūpīgi uzraudzīta un analizēta”, norādījis okupētājvalsts pārstāvis, vienlaikus “brīdinot” Varšavu no mēģinājumiem anektēt ukraiņu zemes.

“Mēs vēlamies jau laikus brīdināt poļus no pārsteidzīgas nepatiesu analoģiju vilkšanas un aicināt rūpīgāk izpētīt savu vēsturi. Atgādināsim, ka tā ir pilna ar rūgtiem poļu un ukraiņu nacionālistu sadursmju piemēriem. Varbūt nevajadzētu atkal kāpt uz tā paša grābekļa?” tā Nariškins.

Krievijas propagandisti aktīvi “skalo smadzenes” iedzīvotājiem, radot mītu, ka Krievija karo ne tikai ar Ukrainu, bet arī NATO. Nesen ekstrasensi, tarologi un sazvērestības teorētiķi propagandas kanāla ēterā centušies pārliecināt krievus, ka viņu valsts kļūs par “gaismas oāzi”, bet Ukrainas nebūs, un Rietumi “izjuks”.

Tāpat krievu propagandisti aicinājuši Poliju ierindot kā nākamo “denacifikācijas” rindā aiz Ukrainas.

Nesen krievu propagandisti kārtējo reizi pārsteiguši ar jaunām viltus ziņām, kas nu jau kļuvušas absurdas. Tā šoreiz krievu televīzijā atainota Latvijas militārā parāde par godu Neatkarības dienai 18.novembrī, raidījuma vadītājam apgalvojot, ka tā ir militārās tehnikas kolonna Polijā, kas virzās uz Ukrainas vai Baltkrievijas pusi.

Kanāla “NEXTA Live” publicētajā fragmentā raidījuma vadītājs apgalvo, ka Polija gatavojas nosūtīt militārās tehnikas kolonnas uz Ukrainu vai Baltkrievijas robežu.

Lasiet arī: Partnerattiecību horoskops

Propagandisti izrādījušies par slinku vai nevērīgu, lai pamanītu, ka sižetā var redzēt gan Latvijas karogus, gan Gaismas pili Rīgā.

youtube icon
Abonēt youtube