Foto: Pixabay

Ukrainas vēstniecības un konsulāti ārvalstīs turpina saņemt draudus – šoreiz nosūtītas aploksnes ar dzīvnieku acīm, atsaucoties uz Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvja Oļega Ņikoļenko teikto, vēsta Liga.

Pēc viņa teiktā, vēstniecības Ungārijā, Nīderlandē, Polijā, Horvātijā, Itālijā, kā arī ģenerālkonsulāti Neapolē un Krakovā un konsulāts Brno saņēma asiņainas aploksnes ar dzīvnieku acīm.

Nikoļenko arī pastāstīja, ka izdemolēta ieeja vēstnieka rezidencē Vatikānā, vēstniecība Kazahstānā saņēmusi ziņu par ievietotu mīnu, kas neapstiprinājās, bet vēstniecība ASV saņēmusi vēstuli ar Ukrainu kritizējoša raksta kopiju.

Ārlietu ministrijas pārstāvis norādīja, ka visas vēstules sūtītas no kādas Eiropas valsts teritorijas.

Pēc ārlietu ministra Dmitro Kuļebas norādījuma visās Ukrainas pārstāvniecībās ieviests pastiprinātas drošības pasākumu režīms.

“Ukrainas diplomāti turpinās veiksmīgi strādāt, lai stiprinātu aizsardzības spējas un nodrošinātu ziemai nepieciešamo energotehniku. Ukraina sadarbojas ar ārvalstu likumsargiem, lai izmeklētu visus draudu gadījumus, identificētu iesaistītos un sauktu pie atbildības vainīgos,” tā Ņikoļenko.

30.novembrī pie Ukrainas vēstniecības Madridē notika sprādziens. Darbinieks, kurš atvēra paciņu, guva traumas. Aploksne tika adresēta vēstniekam. Uz tā nebija norādīta atgriešanas adrese, un paka neizskatījās pēc tādas, kādas parasti tiek sūtītas diplomātiem, norādīja vēstniecībā.

Lasiet arī: VIDEO | Lukašenko pateicas Dievam, ka McDonald’s pamet Baltkrieviju

Tās pašas dienas vakarā tāda pati paciņa nosūtīta Spānijas Aizsardzības ministrijas aviobāzei.

youtube icon
Abonēt youtube