Foto: Jeroen Akkermans/Flickr

Krievijas militāri politiskā vadība devusi rīkojumu izrakt tranšejas pierobežas reģionos netālu no Ukrainas, ziņo Unian.

Pēc Lielbritānijas izlūkdienestu ziņām, Belgorodas apgabalā jau sākta pozīciju nostiprināšana. Arī vietējās varas iestādes dažos reģionos veido “pašaizsardzības vienības”.

“Pastāv reāla varbūtība, ka Krievijas varas iestādes izvērš aizsardzības struktūras Krievijā, lai mudinātu uz patriotiskām jūtām. To ilustrē atsevišķu personu viltus pārliecība, ka Krievijai pastāv  reāli iebrukuma draudi,” liecina Lielbritānijas izpēte.

Britu izlūkdienestā arī secinājuši, ka Krievijas valstsvīriem klibo stratēģiskā plānošana. Pilna mēroga kara sākums un tā norise vēlreiz pierāda, ka haoss un naivums valda visos Krievijas valsts aparāta posmos, teic izlūkdienests.

Tikmēr kāds Krievijas armijas Rietumu militārā apgabala izlūks prokremliskajam medijam “RIA Novosti” paziņojis, ka Ukrainas aizstāvji tiek klonēti.

“Ienaidnieka personāla vidū ir ļoti lieli zaudējumi. Un ir tāda sajūta, ka viņus tur ved pa partijām, it kā kaut kur klonētu,”  pārdomās dalījies izlūks.

Viņš piebilda, ka, ja vakarā Krievijas armija likvidē trīs Ukrainas bruņoto spēku karavīrus un ievaino vēl duci, tad no rīta atkal tikpat daudz karavīru ierodas pozīcijās, vēsta Unian. “Un tā katru dienu,” sacīja izlūks.

Lasiet arī: Mūziķis Jorans prezentē aizkustinošu dziesmu un aicina uz bezmaksas koncertiem

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs ziņo, ka bojā gājušo iebrucēju skaits tuvojas 93 000 robežai. Turklāt Krievijā joprojām turpinās mobilizācija.

Kā zināms, 24.novembrī apritējuši deviņi mēneši, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 92 200 krievu karavīru, 13 000 Ukrainas karavīru un 440 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

Saistītās tēmas: Belgorodakarš UkrainākrievijaUkrainas armija

youtube icon
Abonēt youtube