Foto: Pexels

Kāds 12 gadus vecs krievs no Krasnojarskas apgabala saņēmis pavēsti par mobilizāciju. Pārsteigtie puiša tuvinieki steigušies meklēt padomu sociālajos tīklos, nesaprotot – notikušais ir kļūda vai arī militārās reģistrācijas un iesaukšanas biroji patiešām sākuši interesēties par bērniem, vēsta Unian.

“Situācija sekojoša – bērnam 12 gadu, atnāca pavēste no Kanskas militārā komisariāta… cik atceros, mani iekļāva sākotnējā reģistrā no 16-17 gadu vecuma… jautājums ir: kāpēc bērniem tiek lūgts ierasties militārajā uzskaites un iesaukšanas birojā?” soctīklos raksta zēna radinieki.

Ieraksta komentētāji atzīmēja, ka pavēstes bērniem nav nekas neparasts. “Iesaucamā” mātei ieteikts vērsties pēc palīdzības prokuratūrā.

Foto: Ekrānšāviņš

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21.septembrī valstī izsludinājis daļēju mobilizāciju. Kā vēsta TASS, pēc Putina teiktā, Rietumi ir parādījuši, ka to mērķis ir iznīcināt Krieviju un ka tie ir mēģinājuši Ukrainas iedzīvotājus pārvērst par lielgabalu gaļu.

Mūsu mērķis ir atbrīvot Donbasu, izteicies Putins.

Kā paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, daļējas mobilizācijas rezultātā Krievijas armijā tiks iesaukti 300 000 rezervistu. Pēc viņa teiktā, tas ir 1,1% no kopējiem mobilizācijas resursiem.

Taču vēlāk, kad divos Krievijas reģionos tika pilnībā izpildīti mobilizācijas plāni, vietējās varas iestādes saņēmušas jaunus “mobilizācijas uzdevumus”.

Lasiet arī: Nacionālie bruņotie spēki saņem pirmos divus helikopterus Black Hawk

Rostovas apgabala gubernators Vasilijs Golubevs paziņojis, ka ir saņemts jauns mobilizācijas uzdevums. “Municipālās iesaukšanas komisijas jau ir sākušas uzdevuma izpildi. Visām procedūrām sekos līdzi apgabala prokuratūras pārstāvji, kas iekļauti komisijas sastāvā,” paziņojis gubernators.

No 500 000 cilvēku, ko Krievijā plānots mobilizēt līdz nākamajam gadam, apmācību trīs mēnešu garumā izies ne vairāk par 60 000 jauniesaukto, kas ir tikai nedaudz vairāk par 10%, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo Telegram kanāls Generall SVR.

Saistītās tēmas: krievijamobilizācijapavēstes

youtube icon
Abonēt youtube