Foto: Latvijas Pasts

Sniegputeņa un nenotīrītā sniega dēļ pirmdien, 12.decembrī, ir apgrūtināta un dažviet neiespējama sūtījumu piegāde visā Latvijas teritorijā – ir apgrūtināti braukšanas apstākļi un redzamība, uz ceļiem veidojas sniega sanesumi un apledojums, bet vietām ceļi vēl nav tīrīti. 

Vairākās lauku teritorijās Latvijas Pasta darbinieki sniega dēļ netiek uz darbu, jo ceļi ir tā piesniguši, ka pa tiem nav iespējams pārvietoties, informē uzņēmums.

Ņemot vērā šo situāciju, Latvijas Pasta darbiniekiem sūtījumu piegādes šodien aizņems ilgāku laiku, tāpēc uzņēmums aicina klientus būt saprotošiem, ja sūtījumi tiks piegādāti ar kavējumiem.

Kā vēstīts, pirmdien un otrdien Latvijā gaidāms ilgstošs sniegs ar ļoti stipru puteni, valsts austrumu rajonos tiek prognozēta arī stipra atkala.

Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka visintensīvākie nokrišņi gaidāmi pirmdien, kad sniega segas biezums diennakts laikā teritorijas lielākajā daļā palielināsies par 15-20 cm.

Apstākļi uz ceļiem būs ļoti sarežģīti, jo ceļi un ielas būs aizputinātas, bet atkalas skartajos reģionos arī ļoti slidenas. Arī redzamība būs būtiski apgrūtināta. Pārvietojoties pa ceļiem, jāieplāno ilgāks laiks, kā arī jāizvērtē, vai došanos ceļā nav iespējams atlikt. Vēja un atkalas rezultātā var tikt nolauzti koku zari, bojātas elektropārvades līnijas, brīdina sinoptiķi.

Lasiet arī: VIDEO | Putins: Rietumi izmanto ukraiņus kā lielgabalu gaļu

Saistītās tēmas: Latvijas Pastssniegputenissūtījumu piegāde

youtube icon
Abonēt youtube