Foto: Pixabay

Līdz ceturtdienai, 15.decembrim, vēl ir iespējams nobalsot par 2022.gada Eiropas cilvēku Latvijā – šis tituls tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā.

Eiropas cilvēku Latvijā tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, kas šogad notiek jau 25.gadu, informē biedrība “Eiropas kustība Latvijā”.

Balsojumam izvirzītie kandidāti un  izvirzīšanas pamatojums:

Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa, Eiropas čempiones pludmales volejbolā. “Nes Latvijas vārdu Eiropā ar reālu darbu, kas tika arī starptautiski novērtēts. Paraugs Latvijas jauniešiem draudzīgam un veselīgam dzīves veidam, kā arī neatlaidīgumam. Darbs un rezultāts! EČ uzvara palielināja LV prestižu, meitenes vienmēr sniedz pozitīvas emocijas drūmajā laikā. Vienotas, pozitīvas, draudzīgas. Lieliska komanda, spēj sasniegt rezultātu. Neatlaidīgs darbs sportā un jauniešu motivēšana strādāt un kļūt labākiem.”

Gints Amoliņš, Latvijas Televīzijas žurnālists. “Žurnālists, kurš parāda, izstāsta un nebaidās būt pirmais. Vienas no Eiropas demokrātiskajām vērtībām – vārda brīvības – spilgts nesējs. Apbrīnojama drosme, pašaizliedzība, taisnprātība, profesionalitāte, cilvēcība. Varonīgi un pašaizliedzīgi ziņo par notikumiem Ukrainā. Nopietna un pamatota situācijas analīze. Drosmīgs un pārliecinošs. Atspoguļo kara notikumus Ukrainā, izceļot Ukrainas cilvēku cilvēkstāstus. Apbrīnojami entuziastisks un drosmīgs sava darba darītājs – ieguvēji ir visa sabiedrība.”

Mārtiņš Staķis, Rīgas mērs. “Liekas sakarīgs un mūsdienīgs cilvēks ar progresīvu un eiropeisku domāšanu. Rīga beidzot pievienojas rietumnieciskajai Eiropai. Iestāšanās par Eiropas vērtībām arī tad, kad tas nav vienkārši. Krīzes gadījumā veicināja sabiedrības vienotību un veidoja veiksmīgus Ukrainas atbalsta punktus pilsētā. Prasmīgā komunikācija un nelokāmība ar sabiedrību, medijiem pirms okupekļa nojaukšanas. Spēcīgi pauda nostāju gan Baltkrievijas, gan Ukrainas karā.”

Oskars Zuģickis, “Europe Direct Dienvidlatgale” centra vadītājs. “Ar savu degsmi, aizrautību iedvesmo cilvēkus darboties un būt aktīviem. Rīko daudzveidīgus, saistošus, aktuālus pasākumus Latgales reģionā dažāda vecuma cilvēkiem, bet it īpaši jauniešiem, tādējādi mudinot viņus ne tikai piedalīties pasākumos, aktivitātēs, bet arī pašiem darboties, izmantot iespējas, ko piedāvā Eiropas Savienība. Oskars spēj piesaistīt ļoti zinošus un daudzpusīgus dažādu jomu ekspertus. Aktīvi darbojas Eiropas vārdā. Cilvēks, kurš reāli kaut ko dara!!! Veic svētīgu uz Eiropas vērtībām vērstu kultūrizglītojošu darbu jauniešiem Latvijas reģionā, kas ir pakļauts tiešai Krievijas informatīvās propagandas ietekmei. Aktīvs, atraktīvs, daudz dara Latgales un Daugavpils attīstībai. Parāda, ka Eiropa nav kaut kur tālu rietumos, bet tā ir šeit. Oskars Zuģickis ir cilvēks, kurš iedvesmo darīt vairāk, savā pašaizliedzīgajā darbā “iekustina” Eiropas vērtības Latgalē un pierāda, ka Latgale var! Izcils organizators. Lokāls patriots ar globālu skatu. Jo Eiropa sākas Latgalē!”

Reinis Pozņaks, tviterkonvoja veidotājs un vadītājs. “Ārkārtīgi lielā palīdzība Ukrainai, kas patiesībā ir rūpes par mieru visā Eiropā. Fantastiska iniciatīva, iesaistot daudz cilvēku un rādot, ka kopā var. Aizstāv Eiropas vērtības darbos. Savu misiju pilda pašaizliedzīgi, nesavtīgi, iesaistot simtiem citu līdzcilvēku, tādējādi stiprinot pārliecību, ka Latvijā būs cilvēki, kas spēs izlēmīgi rīkoties un palīdzēt citiem krīzes situācijā. Pilsoniskā iniciatīva, lai aizstāvētu Eiropas vērtības – demokrātiju un tiesiskumu. Organizē vienu no lielākajām privāto ziedotāju atbalstītām palīdzības misijām Ukrainai. Milzīgs lepnums. Nes Latvijas vārdu pasaulē ar vērtībām, kas ir dzīvotspējīgas sabiedrības pamatā. Ukrainai ziedotas jau pāri par 900 mašīnām un neskaitāmi ģeneratori, kas ir nenovērtējama palīdzība frontē. Spilgts piemērs, kā privātpersona iestājas par Eiropas vērtībām (t.sk. brīvību, demokrātiju) un to aizstāvību totalitāras valsts uzbrukuma apstākļos, neko neprasot pretī – vienkārši dara, jo tā ir pareizi, un citādi nevar.”

Nobalsot par savu favorītu iespējams te. Titula ieguvējs tiks nosaukts 28.decembrī.

Par 2021.gada Eiropas cilvēku Latvijā kļuva Rundāles pils ilgstošais vadītājs, mākslinieks Imants Lancmanis.

Lasiet arī: Hermanis: Mums nav jānodarbojas ar Krievijas krievu problēmām

youtube icon
Abonēt youtube