Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko. Foto izgūts no Instagram @leadervladimirputin

Baltkrievijā pie lidmašīnas ar šīs valsts diktatoru Aleksandru Lukašenko ticies nevis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet gan viņa dubultnieks – šādu viedokli paudis bijušais Valsts drošības komitejas (VDK) un Krievijas izlūkdienesta darbinieks Sergejs Žirnovs, norādot, ka Putins ir paranoiķis.

“Pats Putins neēdīs kaut kādu maizi svešā zemē nezin no kurienes. Tas nozīmē, ka, iespējams, dubultnieks piezemējās, bet Putins tikmēr izgāja pa citu izeju un klusi, mierīgi 30 gadus vecā padomju žigulī devās kaut kur uz rezidenci. Dubultnieks sazinājās ar Lukašenko, skūpstīja viņu, apskāva un tā tālāk.” uzskata Žirnovs.

Viņš ir pārliecināts, ka ar Putinu “kaut kas nav kārtībā”, vēsta Unian.

“Putins, kurš sēdinājis [Francijas prezidentu Emanuelu] Makronu septiņu metru attālumā no sevis un spiedis cilvēkus nodot izkārnījumus un gaidīt divas nedēļas, pirms būs iespēja viņam tuvoties, pēkšņi visus apskauj un lido, kur pagadās. Nav pārliecības, ka tas ir īstais Putins. Ja tas ir īstais Putins, tad kaut kas ar viņu notiek galīgi nepareizi,” pārliecināts  Žirnovs.

Kā atzīmē Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirils Budanovs, Krievijas prezidents izmanto vismaz trīs dubultniekus. Lai iegūtu lielāku līdzību ar Kremļa saimnieku, viņiem tika veikta plastiskā operācija.

Tāpat iepriekš ziņots par baumām, ka Krievijas prezidents  ir miris vai smagi slims un ļoti baidās no nāves, un tāpēc viņa dubultnieki dodas uz tikšanos ar pasaules līderiem. Analizējot Putina dubultnieku izskatu, kļūst pamanāmas izmaiņas sejā, gaitā un pat augumā.

Tā nav pirmā reize, kad izskan šāds viedoklis. Iepriekš, atsaucoties uz saviem avotiem, Generall SVR vēstīja, ka Putins 20.oktobrī neapmeklēja Rietumu kara apgabala militāro poligonu Rjazaņas apgabalā, kā arī nepārbaudīja mobilizēto personu apmācību, kā vēstīja masu mediji, atsaucoties uz oficiālo Kremļa informāciju. Cilvēks, kurš piedalījās filmēšanā poligonā, bija Putina dubultnieks.

Lasiet arī: Ko sola zvaigznes – labvēlīgie un sarežģītie datumi 2023.gadā

Turklāt pats Putins nebija apmierināts ar to, kā viņa dubultnieks nofilmētajā materiālā izturas un uzvedas. Pēc prezidenta domām, dubultnieka uzvedība bija neraksturīga īstajam Putinam, tomēr viņš pierunāts safilmēto materiālu nodot publicēšanai, līdzcilvēkiem apgalvojot, ka viss izskatās pat “dvēseliskāk” un “cilvēcīgāk”, nekā gaidīts. Jāpiebilst arī, ka Putina “kopija” filmēšanas laikā bija apsargāta tikpat augstā līmenī, kā tas notiktu ar “oriģinālu”. Dubultnieks bija ģērbies slēptā ložu necaurlaidīgā vestē, tika ievēroti arī citi drošības pasākumi, piemēram, nodrošināts minimāls kontakts ar nepiederošām personām. Varētu teikt, ka laikā, kad dubultnieks parādās sabiedrībā, prezidenta drošības dienestam jāstrādā ar vēl lielāku jaudu, jo galvenais dubultnieks (tādi ir divi) ir gandrīz identisks oriģinālam, taču tam ir vairākas nenoliedzamas priekšrocības. Dubultniekam nav vēža, Parkinsona slimības un šizoafektīvu traucējumu, kas nozīmē, ka pat pēc Putina nāves viņu varētu kādu laiku izmantot, raksta Generall SVR.

Krievijas prezidents ceturtdien, 20.oktobrī, apmeklēja vienu no Rjazaņas apgabala poligoniem, kur notiek mobilizēto pilsoņu apmācība. Valsts vadītājs pārbaudīja mobilizēto apmācību, aprunājās ar karavīriem un izšāva no snaipera šautenes, ziņo Kommersant.

Šī ir pirmā valsts prezidenta vizīte mobilizētajā mācību centrā. Iepriekš viņš sacīja, ka mobilizācijas ietvaros iesauktie pirms nosūtīšanas uz kaujas zonu ir jāapmāca, un solīja dot papildu norādījumus Drošības padomei, lai tā pārbaudītu, kā šādas mācības notiek, vēsta Krievijas medijs.

https://youtu.be/IteeWF_y5S8

youtube icon
Abonēt youtube