Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto izgūts no Instagram @leadervladimirputin

Kremlis gatavo plānu Krievijas diktatora Vladimira Putina evakuācijai no valsts sakāves gadījumā karā pret Ukrainu. Lai arī iepriekš izskanējis, ka Putins varētu aizbēgt uz Latīņameriku, šobrīd tiek izskatīti arī citi varianti, jo ir grūti atrast valsti, kas būtu gatava uzņemt Kremļa saimnieku pēc visa notikušā.

Raidījuma Arguments ēterā bijusī Krievijas Federācijas Valsts domes deputāte Marija Maksakova atzīmēja, ka Kremļa līderis nespēs nodrošināt savu drošību Venecuēlā, un arī Kuba Putinam durvis neatvērs.

“Ziniet, es vispār neesmu pārliecināta, ka kāds viņu pieņems, neskatoties uz visiem viņa mēģinājumiem vienoties. Ja par piemēru ņem Venecuēlu, tad, neskatoties uz iepriekšējo un tagadējo uzurpatoru [Ugo] Čavesu un [Nikolasu] Maduro, tur ir arī starptautiski atzītais [Huans] Gvaido. Tāpēc būtībā tur ir divas varas. Nedomāju, ka šādos apstākļos tik asiņains noziedznieks var cerēt uz kaut mazāko drošību. Kas attiecas uz Kubu, tad es domāju, ka šajā gadījumā arī Kuba nesniegs Putinam savu silto apskāvienu,” saka Maksakova.

Pēc viņas teiktā, klīst runas, ka tiek gatavota Putina bēgšana uz Āfriku. Šajā procesā iesaistīts arī par Putina pavāru dēvētais Jevgeņijs Prigožins.

“Klīst baumas, ka Prigožins gatavo viņam kaut kādu pajumti Centrālāfrikas Republikā. Tā dēļ viņš pat sakrājis un noglabājis kaut kādā slēptuvē, es pat nezinu, cik lielā, gandrīz 15 miljardus dolāru skaidrā naudā. Bet es uzskatu, ka arī tur, par spīti visiem “pavāra” pūliņiem, asiņaino noziedznieku negaida nekāda drošība un garantijas. Te visa situācija attīstās tā, ka diez vai… es nezinu tādu valsti. Nu, varbūt, iespējams, Ziemeļkoreja. Bet ņemiet vērā, ka Ziemeļkoreja to nekad agrāk nav darījusi. Es domāju, ka pat ajatollas režīms Irānā neko nesniegs,” izteicās bijusī Krievijas Federācijas Valsts domes deputāte.

Maksakova ir pārliecināta, ka pēc visa Putina paveiktā neviens neuzņemsies šādu atbildību un nesniegs viņam “patvērumu”. “Viņš ir slepkava, maniaks, necilvēks. Kurš grib saistīties ar visu, ko Putins ir izdarījis. (..) Attiecīgi, iespējams, vienīgā vieta, kur viņš tiks pieņemts, ir Hāga, tribunāls. Un varbūt šis tribunāls būs Ukrainā,” viņa rezumēja.

Tikmēr Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Franss Timmermanss paudis uzskatu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins atrodas līdzīgā stāvoklī kā Ādolfs Hitlers 1943. gadā. Tad viņš jau bija zaudējis karu, lai gan tas ilga vēl divus gadus.

Iepriekš izskanējis, ka Kremlis gatavo slepenu plānu Krievijas diktatora Vladimira Putina evakuācijai uz Latīņameriku Krievijas sakāves gadījumā karā pret Ukrainu. Par to, atsaucoties uz bijušo Putina runu rakstītāju Abasu Gaļamovu, vēstīja Krievijas mediji. Pēc viņa teiktā, projekts saucas “Noasa šķirsts” un tas tiek gatavots kopš šī gada pavasara, ziņo Unian.

Sākotnēji kā Putina bēgšanas galamērķis tika apsvērta Ķīna, taču Kremlis baidās, ka ķīniešiem nepatīk zaudētāji. Tāpēc apspriesti tādi galamērķi  kā Argentīna un Venecuēla.

Lasiet arī: Zvaigžņu kaleidoskops – septiņi 2023. gada horoskopi un prognozes vienuviet

Pēc Gaļamova teiktā, šo jautājumu risina “Rosņeftj” vadītājs Igors Sečins, kuram esot labas personiskās attiecības ar Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro.

Tāpat tika ziņots, ka evakuācijai gatavojas ne tikai Putins. Arī Kremļa augstākās amatpersonas Venecuēlā aktīvi pērk uzturēšanās atļaujas un nekustamo īpašumu. Ierēdņi ar zemāku pakāpi iegūst uzturēšanās atļaujas Paragvajā, Ekvadorā un Argentīnā.

youtube icon
Abonēt youtube