Foto: Nataļja Vaseva/BNN

Pēdējā 2022. gada nedēļā Latviju no rietumiem šķērsos vairākas nokrišņu zonas, nedēļas sākumā nesot galvenokārt sniegu, slapju sniegu, vietām arī atkalu, bet nedēļas otrajā pusē tikai lietu. Pakāpeniski kļūs siltāks – Jaungada naktī termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +2 grādiem pēc Celsija. 

Otrdien, 27.decembrī, debesis lielākoties aizklās mākoņi, kas daudzviet nesīs nokrišņus – sniegu, kas pāries slapjā sniegā, lietū. Vietām arī būs novērojams sasalstošs lietus – atkala, tāpēc aicinām gan autovadītājus, gan citus satiksmes dalībniekus uzmanīties, jo brauktuves un ietves būs slidenas! Dominēs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, jūras piekrastē brāzmās sasniedzot pat 19 m/s.  Zemākā gaisa temperatūra gaidāma nakts sākumā, austrumos gaisam atdziestot līdz -3…-10 grādiem, savukārt rietumos vien līdz -2…+3 grādiem. Nakts gaitā temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un maksimālā temperatūra dienā būs 0…+5 grādi, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz trešdienu debesis vēl vietām skaidrosies, bet jau dienā mākoņu daudzums atkal palielināsies, un apmācies laiks saglabāsies arī ceturtdien.

Pietuvojoties plašam ciklonam no rietumiem, valsts teritoriju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, trešdien galvenokārt nesot sniegu un slapju sniegu, bet ceturtdien lietu un slapju sniegu. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, vien naktī uz trešdienu tas jūras piekrastē vēl būs brāzmains. Naktīs minimālā temperatūra gaidāma +1…-4 grādu robežās, bet piekrastes rajonos +1…+3 grādi. Maksimālā gaisa temperatūra dienās sasniegs -1…+4 grādi, ceturtdien jūras piekrastē gaiss varētu iesilt līdz pat +7 grādiem.

Lasiet arī: Zvaigžņu kaleidoskops – septiņi 2023. gada horoskopi un prognozes vienuviet

Nedēļas nogalē debesis saglabāsies mākoņainas un gan piektdien, gan sestdien gaidāmi nokrišņi, galvenokārt lietus. Lai arī naktī uz sestdienu lietus mitēsies, dienas laikā Latviju atkal šķērsos jauna nokrišņu zona. Saglabāsies lēns līdz mērens, piekrastes rajonos brāzmains dienvidu puses vējš, bet gaisa temperatūra gaidāma vienmērīga, gan naktīs, gan dienās saglabājoties 0…+7 grādu robežās.

Pēc šī brīža prognozes, svētdien daudzviet gaidāms neliels lietus. Pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš, vietām piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 m/s, bet termometra stabiņš gadumijas naktī nenoslīdēs zemāk par +2 grādu atzīmi.

youtube icon
Abonēt youtube