Foto: Piotr Gaborek/Flickr

Vietnē ManaBalss vāc parakstus iniciatīvai par ministriju pārcelšanu no galvaspilsētas Rīgas uz reģionu pilsētām. Ierosinājumu līdz šim parakstījuši 916 cilvēki – lai to iesniegtu Saeimā, nepieciešami vēl 9 084 iedzīvotāju paraksti.

“Vēlos aktivizēt dzīvi Latvijas reģionos un panākt, lai reģioni dabiski un burtiski iekļaujas valsts mēroga politiskās dienaskārtības veidošanā. Tāpēc aicinu pārcelt Latvijas ministrijas uz dažādām reģionu pilsētām. Piemēram, Kultūras ministrija – Rēzeknē, Daugavpilī – Iekšlietu ministrija, Alūksnē – Aizsardzības ministrija,” norāda iniciatīvas pieteicējs Aivars Lauzis.

“Saziņa starp ministrijām un valdības līmenī jebkurā gadījumā notiek elektroniski, un nav vajadzības ministrijas uzturēt Latvijas dārgākajā pilsētā. Igaunijā Izglītības un zinātnes ministrija atrodas Tartu – pilsētā ar vēsturisku universitāti, tā stiprinot šo izcilības centru. Arī Latvijā mēs varam savas ministrijas saistīt ar reģionu pilsētām, stiprināt tajās jau esošo izcilību vienā vai otrā jomā un nākotnes attīstību,” teikts pieteikumā.

Lasiet arī: Tikai ne cūkgaļu! Ēdieni Vecgada vakaram labklājības vairošanai

“Ilgākā termiņā ministriju uzturēšanas izmaksas, pārceļot tās uz reģioniem, paredzami samazināsies. Izīrējot vai pārdodot Rīgā esošās ēkas, iegūtos līdzekļus var izmantot ministrijām nepieciešamo ēku pārbūvei vai būvniecībai reģionos, kā arī infrastruktūrai. Līdz ar šo pārmaiņu reģionos būs papildus labi atmaksātas valsts darbavietas. Tas noteikti veicinās arī reģionu infrastruktūru un ekonomiku. Dzīvojot reģionos, valsts amatpersonām būs arī reālistiskāks priekšstats par valstī notiekošo,” norāda iniciatīvas pieteicējs.

Saistītās tēmas: ManaBalsssministrijasReģioniRīga

youtube icon
Abonēt youtube