Foto: Jeroen Akkermans/Flickr

Krievijā, kur, pēc Ukrainas izlūkdienesta ziņām, drīz sāksies jauns mobilizācijas vilnis, ir izdomāta jauna shēma pavēstu izsniegšanai. Tagad tās tiks izsniegtas banku iestādēs, ziņo Unian.

Saskaņā ar “Telegram” starptautiskās izlūkošanas kopienas “InformNapalm” vēstīto, Krievijas Federācijas (KF) Centrālajā bankā piedāvāta “izcila Jaunā gada shēma” 2023. gadam.

“Krievijas Centrālās bankas vadītāja Elvīra Nabiuļina izsūtījusi vēstules bankām, pieprasot 2023. gada janvārī uzaicināt parādniekus un nodot viņiem pavēstes par mobilizāciju, piedāvāt parakstīt līgumu par dienestu KF bruņotajos spēkos,” teikts paziņojumā.

Vienlaikus līguma parakstīšanas atteikuma gadījumā tiek piedāvāts zvanīt policijai un iemūžināt to video.

“Tātad, ja parādnieks būs trīssimtais (ievainots – žargonā), viņš nomaksās parādu no naudas par ievainojumiem, bet divsimto (mirušo – žargonā) parādus nomaksās viņa radinieki no “zārka” naudas. Jebkurā gadījumā bankas būs plusos, izņemot gadījumus ar bezvēsts pazudušajiem,” situāciju komentē “InformNapalm”.

Lasiet arī: Lietuvieši ražos čipsus ar vīriešu dzimumorgānu garšu

Pēc Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītāja Kirila Budanova teiktā, jau 2023. gada 5. janvārī Krievijā var tikt izsludināts jauns mobilizācijas vilnis.

Igaunijas Aizsardzības ministrija uzskata, ka, ja Krievijā sāksies otrais mobilizācijas vilnis, jauniesaukto kaujas spējas būs vēl sliktākas, nekā tās bija pirmajā vilnī mobilizētajiem. Igaunijas varasiestāžu rīcībā gan nav datu par iespējamu otrā mobilizācijas viļņa sākšanos Krievijā.

Vienlaikus militārais eksperts Aleksandrs Musienko pavēstījis, ka Krievija plāno veikt jaunu mobilizācijas vilni, lai līdz 2023. gada pavasara sākumam sagatavotu rezerves liela mēroga uzbrukuma operācijām. Pēc viņa teiktā, okupanti plāno izveidot vismaz vienu galveno trieciengrupu, kā arī vienu vai divas palīggrupas, kas agrā pavasarī vai pat agrāk veiktu ofensīvas noteiktos rajonos.

youtube icon
Abonēt youtube