Politiķis Ainārs Šlesers. Foto izgūts no Facebook @Ainārs Šlesers

“Nils Ušakovs ir cilvēks, kurš var palīdzēt apvienot Latvijas tautu, lai visi cilvēki, kuri dzīvo Latvijā, neatkarīgi no dzimtās valodas, apvienotos zem Latvijas karoga un Latvijas himnas,” vietnē “Facebook” raksta 14. Saeimā ievēlētais, partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers.

“Šodien Latvijas sabiedrība ir sašķelta, ir vajadzīgi drosmīgi līderi, ir vajadzīgi politiķi, kuri būtu gatavi palīdzēt tautai apvienoties. Es Nilu pazīstu sen. Protams, Rīgas mēra amatā viņam ir bijušas arī kļūdas. Bet salīdziniet kāda situācija Rīgā ir patreiz un kāda bija Nila laikā?! Šodien Rīgā valda totāls bardaks! Uzskatu, ka Nils, kad bija Rīgas mērs, ir izdarījis ļoti daudz, lai rīdzinieki būtu daudz vienotāki, nekā tas ir patreiz! Uzskatu, ka patreizējā vara Latvijā cilvēkus šķeļ! Iespējams, ir pienācis laiks apvienot spēkus un izveidot Aināra-Nila tandēmu, lai apvienotu tautu un pārņemtu varu Latvijā,” tā savā profilā raksta politiķis, izraisot vētrainu reakciju sociālajos tīklos.

Pēc viņa domām, lai nomainītu Kariņa-Levita varu Latvijā, tautai būs jāapvienojas, bet Kariņa-Levita vara paliks tik ilgi, kamēr sabiedrība būs sašķelta. “Latvija pirmajā vietā ir ieguvusi deviņus mandātus Saeimā. Tas nav pietiekoši, lai pārņemtu varu! Nākamajās vēlēšanās LPV ir jāiegūst vismaz 30 vietas, lai Latvijā kaut kas izmainītos,” pārliecināts politiķis.

Pēc tam, kad soctīklos tika sacelta ažiotāža pēc Šlesera ieraksta, ka Ušakovs varētu palīdzēt saliedēt Latvijas tautu, politiķis mēģinājis skaidrot, kāpēc to izdarījis tagad, nevis pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām. “Situācija Latvijā ir ļoti sarežģīta. Pēc 24.februāra, kad Krievija sāka karu Ukrainā, visa pasaule ir izmainījusies! Mēs redzam, ka Latvijā dzīvojošie krievu tautības pilsoņi un nepilsoņi ir sadalījušies divās daļās, vieni ir tie, kuri atbalsta Ukrainu, citi ir tie, kuri klusē, jo nav gatavi nosodīt Krievijas uzsākto karu Ukrainā. Jautājums ir tāds, ko darīt, lai apvienotu Latvijas tautu, lai mēs būtu, kā vienota politiskā nācija? Es vēlos šodien pateikt savu viedokli, ko es plānoju darīt, kā politiķis, kā Latvija pirmajā vietā līderis! Es vēlos aicināt apvienoties visiem Latvijas pilsoņiem, neatkarīgi no dzimtās valodas, zem Latvijas karoga un himnas! Latvijā latviešu valoda ir vienīgā valsts valoda! Bet, lai Latvija būtu konkurētspējīgāka pasaulē, katram bērnam pabeidzot skolu būtu jāzina vismaz četras valodas! Es vēlos, lai visi Latvijas cilvēki cienītu viens otru un darītu visu, lai Latvijā būtu vienota Latvijas tauta! Bet to ir iespējams izdarīt tikai tad, ja mēs neatstumsim Latvijas krievus, kuriem Latvija arī ir dzimtene! Šodien mēs nedrīkstam realizēt politiku, kura šķeļ Latvijas tautu!” uzsvēris Šlesers, piebilstot, ka “mēs nedrīkstam atdot nevienu Latvijas krievu Putinam un Krievijai!”

“Šodien Latvijas vara runā tikai par latviešiem! Kariņš un Levits savās Jaunā gada uzrunās nemaz nepieminēja Latvijas krievus, neaicināja tautu apvienoties un kļūt par vienotu nāciju! Ja to nedara Latvijas prezidents un premjerministrs, tad to esmu gatavs darīt es, kā LPV partijas līderis, kā Latvijas patriots, kā piecu bērnu tēvs! Latvijas krieviem šodien ir vajadzīgs atbalsts, kā nekad!  Tāpēc es šodien skaidri gribu pateikt vēlreiz: Latvija ir visas Latvijas tautas valsts, kurā ir jādzīvo vienotai Latvijas tautas nācijai, kur mēs nešķirosim cilvēkus pēc dzimtās valodas principa, mēs vienādi attieksimies pret visiem Latvijas cilvēkiem, kuri uzskata Latviju par savu dzimteni!” vietnē “Facebook” ierakstījis Šlesers, uzsverot, ka Latvijai ir vajadzīgi politiķi, kuri ir gatavi palīdzēt apvienot Latvijas tautu, bet par Nilu Ušakovu Šlesers zina, ka viņš ir Latvijas patriots, kuram Latvija ir dzimtene, kuru viņš mīl.

Politiķa ieraksti sacēluši pamatīgu ažiotāžu sociālajos tīklos, daudziem interneta lietotājiem nepiekrītot Šlesera paustajam viedoklim, un norādot, ka nevajag būt naiviem, jo apvienošanās ar Krievijas atbalstītājiem nav droša, un šāds tandēms liek domāt par Šlesera nostaļģiju pēc veciem laikiem – “Nils un Ainārs… mērs un vicemērs”.

Kāda lietotāja iekomentējusi, ka nekad necienīs Latvijas krievus, ja viņi te dzimuši, uzauguši un Latviju grib saukt par Tēvzemi, bet neprot latviešu valodu.

“30 gadus klusējam ,ļāvām svinēt 9.maiju ,runājam krievu valodā ar tiem kuri 50 gadus nevar iemācīties valsts valodu utt. Kas no tā ir iznācis? Kā latviešus apsaukāja par fašistiem, tā joprojām apsaukā…” komentārā ierakstījis interneta lietotājs Andris.

Lasiet arī: Stradiņa slimnīcas morgā sajauc mirušos; iespējams, apbedīts nepareizais cilvēks

“Varbūt Nils kā cilvēks nav slikts, bet sevi kā politiķis ir sapūdējis. No mana skatu punkta viņš sevi ir izsmēlis kā politiķis,” komentējis “Facebook” lietotājs Artūrs.

Kā zināms, partija “Latvija pirmajā vietā” Saeimas vēlēšanās ieguvusi 6,24% balsu un deviņas deputātu vietas. Partiju 14.Saeimā pārstāv Oļegs Burovs, Mārcis Jencītis, Kristaps Krištopans, Vilis Krištopans, Linda Liepiņa, Ramona Petraviča, Ričards Šlesers, Edmunds Zivtiņš un Ainārs Šlesers. Savukārt partija “Saskaņa” jaunajā Saeimā netika ievēlēta.

youtube icon
Abonēt youtube