Foto: Pexels

Pagājušonedēļ Valsts policija prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu par sievietes slepkavību, kas pagājušā gada maijā tika izdarīta kādā dzīvoklī Rīgā, Bolderājas mikrorajonā, savstarpēja konflikta laikā.

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu tika aizturēti divi vīrieši, informē Valsts policija.

Pērnā gada 29.maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa likumsargi saņēma izsaukumu uz Bolderājas mikrorajonu saistībā ar konfliktu vienā no dzīvokļiem.

Ierodoties notikuma vietā, kāpņutelpā tika konstatēts 1984.gadā dzimušas sievietes līķis ar divām durtām brūcēm. Tika noskaidrots, ka līķis ir izmests no kāda dzīvokļa, kur nekavējoties tika veikta iespējamo vainīgo personu – divu vīriešu, aizturēšana.

Par aizdomās turēto Krimināllikuma 116. pantā paredzētā nozieguma, proti, slepkavības, izdarīšanā tika atzīts 1967.gadā dzimis vīrietis, kuram tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Ieslodzījuma vietā vīrietis atradās četrus mēnešus, pēc kā, ar izmeklēšanas tiesneša lēmumu, tika atbrīvots, un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par aizdomās turēto Krimināllikuma 313. panta otrajā daļā paredzētā nozieguma, proti, sevišķi smaga nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, izdarīšanā tika atzīts 1971.gadā dzimis vīrietis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka starp iepriekš diviem vīriešiem un sievieti izcēlās konflikts, kura laikā cietušajai izdarīti dūrieni ar nazi, kā rezultātā iestājās viņas nāve. Aizdomās turētie, būdami alkohola reibumā, cietušās ķermeni iznesa no dzīvokļa, atstājot kāpņutelpā, pēc kā 1971.gadā dzimušais aizdomās turētais pārvietoja nozieguma rīku – nazi, kā arī sāka uzkopt nozieguma vietu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka bojāgājusī bija ieradusies notikuma vietā, lai aizstāvētu savu draudzeni, ar kuru vienam no aizdomās turētajiem vīriešiem bija izcēlies strīds. Un bojāgājusī sieviete iepriekš nav pazinusi šos vīriešus.

Par Krimināllikuma 116. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Par Krimināllikuma 313. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Lasiet arī: «Cūkām nav nekādu pateicības jūtu!» – Medvedevu sanikno Kijivas attekšanās no pamiera

2022.gada 30.decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļa (Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļa) pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nodeva to Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai, kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Saistītās tēmas: BolderājaKonfliktsnoduršanaValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube