Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs. Foto: Vecherka Photo/Flickr

Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks un bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs satrakojies pēc tam, kad Kijiva atteikusies ievērot Kremļa saimnieka Vladimira Putina izsludināto tā dēvēto Ziemassvētku pamieru.

Savā “Telegram” kanālā Medvedevs ierakstījis, ka “ukraiņiem tika pasniegts kristīgās žēlsirdības žests uz lielajiem svētkiem”, taču Kijiva to noraidīja, ziņo Unian.

Medvedevs sacījis, ka viņam ir žēl to cilvēku, kuri zaudēja iespēju doties uz baznīcu pareizticīgo Ziemassvētkos. “Taču cūkām nav nekādas ticības un iedzimtu pateicības jūtu,” paziņojis Medvedevs, piebilstot, ka tās saprot tikai brutālu spēku un uz to arī balstās dresūra. “Rietumu cūku gani to arī turpinās,” ierakstījis Medvedevs, ukraiņus nosaucot par “cūkām”, bet Rietumus – par “cūku ganiem”.

Bijušais Krievijas prezidents paudis sašutumu par vairāku Eiropas politiķu izteikumiem par šāda pamiera nepieļaujamību: “Nacistu mantinieki nekad nav saudzējuši ne cilvēkus, ne dzīvniekus.”

Kā zināms, Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzdevis Krievijas aizsardzības ministram Sergejam Šoigu noteikt pamieru pareizticīgo Ziemassvētkos – no 6. janvāra pulksten 12:00 līdz 7. janvāra pulksten 00:00.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Krievijas ierosināto “pagaidu pamieru” noraidīja, nosaucot to par liekulību. Lai nodibinātu pamieru, Putina militārpersonām jāpamet ukraiņu zemes, – šādi uz Putina ierosinājumu atbildējusi Ukraina.

Lasiet arī: Pēc vienas nostrādātas dienas Instagram video dēļ amatu zaudē Zatlera vedekla  

Amerikāņu analītiķi spriež, ka Putins tā dēvēto Ziemassvētku pamieru ierosinājis, lai nomelnotu Ukrainas aizstāvjus, jo viņi nepārstās cīnīties par savu zemi.

ASV Valsts departaments Putina paziņojumu par “pamieru” Ziemassvētkos uzskata par cinisku un ierosinātu ar mērķi apkopot spēkus jauniem uzbrukumiem.

Bijušais Krievijas prezidents ne reizi vien izcēlies ar saviem naidīgajiem un absurdajiem komentāriem un ierakstiem vietnē “Telegram”. Arvien biežāk tiek runāts par viņa pārlieku lielo aizraušanos ar grādīgajiem dzērieniem, un, iespējams, viņu vairs neuztver nopietni pat pašreizējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins. Tā, atbilstoši “Generall SVR” ziņotajam, kādā no pēdējām Drošības padomes sēdēm, kas norisinājušās attālināti tiešsaistē, Medvedevs atslēgts no video konferences, tikko bija pienākusi viņa kārta runāt. Tāpat izskanējis, ka Medvedevs nav iekļauts to cilvēku vidū, kuri dotos Putinam līdzi uz bunkuru kodolkara gadījumā.

youtube icon
Abonēt youtube