Foto: Lyudmila _ F/Flickr

Politologs un publicists Andrejs Piontkovskis uzskata, ka Krievijā izcelsies pilsoņu karš. Viņaprāt, Krievija nesadalīsies atsevišķās republikās pēc etniskā sastāva, bet veidosies bruņoti klani, kas cīnīsies savā starpā, ziņo Unian.

“Pievērsiet uzmanību – privātās armijas Krievijā vairojas kā sēnes pēc lietus. [Vāgnera grupas izveidotāja, politiķa un uzņēmēja Jevgēņija] Prigožina armija, [Čečenijas līdera Ramzana] Kadirova armija un pat aizsardzības ministrs [Sergejs] Šoigu, pilnīgs vājprāts, veido savu privāto armiju. Arī [Genādijs] Timčenko, lielākais miljardieris un “Putina maks”, radījis savu armiju. Viņi gatavojas citam – pilsoņu karam. Viņi saprot, ka Ukrainā karš ir zaudēts un sāksies milzīga īpašumu pārdale,” stāsta publicists.

Eksperts uzskata, ka jaunais pilsoņu karš Krievijā nebūs tāds kā 1917.gadā starp “sarkanajiem” un “baltajiem”. Šoreiz turīgie kriminālisti savā starpā dalīs īpašumus, kas paliks pēc Putina režīma krišanas.

“Viņiem jau uzspļaut uz iznākumu karā ar Ukrainu, drīz bandītu grupas cīnīsies par milzīgiem bezsaimnieka triljonu vērtiem īpašumiem. Tādēļ arī viņi veido privātās armijas,” piebilst Piontkovskis.

Iepriekš arī Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs ģenerālmajors Kirils Budanovs paudis pārliecību, ka Krievijas Federācija sabruks. “Atsevišķi reģioni atdalīsies no Krievijas… Maskava mums maksās reparācijas, tiklīdz režīms kritīs, viss sabruks,” sacīja  Budanovs

Lasiet arī: Pēc vienas nostrādātas dienas Instagram video dēļ amatu zaudē Zatlera vedekla

Savukārt militārais eksperts Pjotrs Čerņiks iepriekš norādījis, ka Krievijas sabrukšanas process var ilgt pat gadu desmitus.

youtube icon
Abonēt youtube