Foto: Nataļja Vaseva/BNN

Šonedēļ cikloni, kas no rietumiem virzīsies pāri Atlantijas okeānam, valstī ienesīs siltāku gaisa masu – gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies virs 0 grādiem pēc Celsija. Līdz ar cikloniem, valsts teritoriju arī šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kas naktīs galvenokārt nesīs sniegu, bet dienas laikā slapju sniegu un lietu.

Nedēļas sākumā gaidāma arī atkala, tāpēc ceļi būs slideni, brīdina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Pirmdien, 9. janvārī, debesis klās mākoņu sega, kas naktī brīžiem austrumos izklīdīs. Līdz ar mākoņiem, palaikam ir gaidāms sniegs, vietām arī atkala – sasalstošs lietus, tāpēc iespējams veidosies apledojums un ceļi būs slideni! Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas piekrastē būs brāzmains. Nakts stundās gaisa temperatūra gaidāma -2…-7 grādu robežās, vietām austrumu rajonos termometra stabiņš noslīdes līdz -9 grādiem, vien jūras piekrastē būs siltāk, tur ap 0 grādiem. Dienā maksimālā gaisa temperatūra austrumos būs -1…-5 grādu robežās, bet rietumos -1…+2 grādi.

Otrdien, 10. janvārī, debesis būs apmākušās. Naktī uz otrdienu no rietumiem Latviju sasniegs nokrišņu zona – daudzviet snigs, vietām būs novērojams arī lietus, slapjš sniegs un atkala. Austrumos nokrišņi būs vairāk.

Apledojuma dēļ ceļi saglabāsies slideni, tāpēc transporta satiksmes dalībniekiem ir jābūt uzmanīgiem! Sākot no rīta, vietām arī veidosies migla. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, kas naktī piekrastē būs brāzmains, bet jau dienā atkal pavājināsies. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma 0…-5 grādi, Kurzemes piekrastē par pāris grādiem siltāks, bet dienā gaiss iesils 0…+5 grādiem.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 6 – 12. janvāris

Trešdien laikapstākļus noteiks plašs ciklons, tādēļ būs apmācies un nokrišņiem bagāts laiks – naktī galvenokārt gaidāms sniegs, bet dienā slapjš sniegs un lietus. Dominēs dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Gaisa temperatūra naktī un dienā valsts rietumos būs +1…+6 grādu robežās, savukārt austrumos +1…-4 grādi.

Pēc šī brīža prognozes, nedēļas otrajā pusē saglabāsies lielākoties mākoņains laiks. Valsts teritoriju no rietumiem turpinās šķērsot vairākas nokrišņu zona, kas atnesīs galvenokārt slapju sniegu un lietu. Gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās pieturēsies pie 0…+5 grādu robežas, vien naktīs vietām austrumos termometra stabiņš varētu noslīdēt zem 0 grādu atzīmes. Turpināsies ledus iešana un sniega segas kušana.

youtube icon
Abonēt youtube