Foto: F64 Photo Agency

Otrdien, 10. janvārī, 9.00 no rīta ceļu no Rīgas uz Ukrainu sākuši desmit SIA “Rīgas satiksme” autobusi, ko Rīgas dome decembrī lēma dāvināt Kijivas pilsētai.

Atsaucoties fonda pašvaldības un fonda “Ziedot.lv” aicinājumam piepildīt autobusus ar ziedojumiem Kijivas iedzīvotājiem, rīdzinieki trijās dienās no 28. līdz 30. decembrim saziedojuši aptuveni 50 tonnu humānās palīdzības.

Rīgas dāvinātos autobusus līdz Ukrainas un Polijas robežai nogādās brīvprātīgie “Rīgas satiksmes” šoferi, informē Rīgas dome.

Rīdzinieki no 28. līdz 30. decembrim vairākās vietās Rīgā varēja atstāt savu ziedojumus Kijivas civiliedzīvotājiem. Starp iedzīvotāju saziedotajām lietām ir dažādas pārtikas preces, higiēnas preces, tostarp mazuļu aprūpei nepieciešamais, kā arī pārtika dzīvniekiem un medicīnas preces.

Šajā reizē, ņemot vērā aukstos laikapstākļus un Krievijas mērķtiecīgos uzbrukumus Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, iedzīvotāji ziedojuši arī siltu apģērbu, segas, guļammaisus, sildītājus un pat elektrības ģeneratorus. Kopējais kravas apjoms ir aptuveni 50 tonnas, savukārt naudas izteiksmē kopējā humānās palīdzības ziedojumu vērtība ir aptuveni 200 000 eiro.

“Rīga turpinās atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Diemžēl karš Ukrainā vēl nav galā, un jau otro reizi sūtām Rīgas satiksmes autobusus, kas piepildīti ar rīdzinieku saziedotajām lietām, uz Kijivu. Iedzīvotāju atsaucība, dāsnums un emocijas ziedojumu akcijas laikā gadu mijā parādīja, ka rīdziniekiem karš Ukrainā nav kļuvis tikai par fona troksni, un ir svarīgi palīdzēt Ukrainas cilvēkiem cīņā par savas neatkarīgas valsts pastāvēšanu. Lai drošs ceļš šai nozīmīgajai kravai, kas pilna ar rīdzinieku izturības un spēka vēlējumiem Kijivai!” norāda  Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Lasiet arī: Vāc parakstus par aizliegumu privātpersonām lietot pirotehniku

Rīga 2022. gada aprīļa beigās nosūtīja uz Kijivu pirmos 11 SIA “Rīgas satiksme” autobusus, kurus rīdzinieki trijās dienās bija piepildījuši ar 50 tonnām humānās palīdzības.

youtube icon
Abonēt youtube