Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Simon Shuster/Shumy, Ukraine/manhhai/Flickr

Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Bils Bērnss pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā brīdinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ka viņam draud “noslepkavošana”, vēsta The Independent.

Tiek atzīmēts, ka Bērnss Kijivā ieradās pirms karadarbības sākuma, lai informētu Zelenski par “Krievijas plānu viņu nogalināt” un “pārbaudītu realitāti”, kurā Zelenskis dzīvoja, jo Zelenska attieksme pret ASV brīdinājumiem bija diezgan neparasta.

ASV prezidents Džo Baidens uzdevis CIP direktoram – bijušajam ASV vēstniekam Krievijā – sniegt Zelenskim “precīzas ziņas par Krievijas sazvērestībām”: “Tas nekavējoties pievērsa Zelenska uzmanību; viņš bija apdullināts, nomierinājies no šīm ziņām.

Citējot “Ukrainas amatpersonas”, tiek norādīts, ka Zelenskis kopš karadarbības uzliesmojuma ir pārdzīvojis vairāk nekā 12 atsevišķus Krievijas spēku mēģinājumus viņu nogalināt.

Vismaz divi slepkavības mēģinājumi cieta neveiksmi, pateicoties ASV izlūkdienestiem, ko Bērnss atklāja vizītes laikā Kijivā.

Lasiet arī: Spīdi pats un spožāks būs tavs maks! Naudas horoskops 2023. gadam

Kā zināms, 24.decembrī apritējuši desmit mēneši, kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 116 950 krievu karavīru, vairāk nekā 13 000 Ukrainas karavīru un 440 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

youtube icon
Abonēt youtube