Laima Vaikule.  Foto izgūts no Instagram @laima_vaikule_official

Krievijā sākta vajāšana pret vēl vienu slavenību, kas iestājusies pret karu Ukrainā – ķengāta tiek latviešu izcelsmes dziedātāja Laima Vaikule.  Propagandisti ir saērcināti, ka Vaikule “ik katrā intervijā turpina piekrist primadonnas Allas Pugačovas viedoklim”.

Tāpat propagandas mediji ziņo par Vaikules  veselības stāvokļa straujo pasliktināšanos un pat par dziedātājas nāvi, vēsta Unian.

Propagandisti vēsta, ka līdzšinējā skatuves mākslinieces popularitāte un atpazīstamība ir saistīta tikai un vienīgi ar draudzību ar Allu Pugačovu: “Tieši tāpēc Laimai Vaikulei joprojām ir miljoniem fanu, ka Pugačova viņai skābekli nenogrieza.”

Vaikule pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā paudusi atbalstu ukraiņiem. Viņa notiekošo atklāti dēvē par karu,  nevis “speciālo operāciju”, kā to sauc Krievijā. “Man šķiet, ka cilvēki ir kļuvuši traki. Es neredzu citu attaisnojumu. Vai viņi nesaprot, ka Ukrainai uzbruka? Viņi saka: “Mūsu karavīri mirst.” Pajautājiet sev, kāpēc? Kāpēc viņi mirst? Ko viņi dara Ukrainā? Viņi nemirs, ejiet! Ejiet, neviens jūs negaida! Neviens jūs negrib! Ejiet, “glābēji”. Viņi gāja glābt krievus, un tāpēc sabombardēja Harkivu? Kāda jūsu darīšana, ko mēs darām Ukrainā, ko viņi dara savās mājās. Kāda mana darīšana, ko dara mans kaimiņš. Man nav tiesību ieiet pie kaimiņa un teikt: man nepatīk, ka pie jums skraida suņi vai bērni kliedz,» kādā intervijā situāciju Ukrainā komentēja Laima Vaikule.

Kā zināms, Pugačova un viņas dzīvesbiedrs komiķis Maksims Galkins 2022. gada martā pārcēlās uz Telavivu. Galkins uzreiz pēc okupantu iebrukuma Ukrainā nosodījis Krievijas agresiju, bet dziedātāja klusējot atbalstījusi dzīvesbiedru.

Augusta beigās primadonna bija atgriezusies dzimtenē, turpretī Galkins palika ārvalstīs. Toreiz dziedātāja norādīja, ka viņas bērniem laiks iet skolā, bet viņai pašai gribas kādam sadot pa purnu. Iespējams, viņa bija domājusi krievu propagandistu Vladimiru Solovjovu.

Vēlāk Galkinu Krievijā nodēvēja par ārvalstu aģentu, un dziedātāja palūdza šajā sarakstā iekļaut arī viņu.

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 19 – 25. janvāris

Pēc tam Pugačova tika vainota “Krievijas armijas aizvainošanā”. Šādi Krievijā noreaģēts uz dziedātājas ierakstu vietnē Instagram, kurā viņa aicina sevi atzīt par “ārvalstu aģenti”. Tika vēstīts, ka arī policija pārbaudīs dziedātājas ierakstu sociālajos tīklos, izvērtējot, vai tas nediskreditē Krievijas armiju.

youtube icon
Abonēt youtube