Riekstu konfekte. Foto izgūts no Instagram @carlosbugs

Vai zināji, ka Latvijā nopērkamas šokolādes konfektes ar kaltētu kukaiņu pulveri? Šo našķi piedāvā nogaršot “Carlos’Bugs”, kura radītāja Edīte Ligere augstskolā RISEBA uzrakstīja maģistra darbu par stratēģiju kukaiņu produktu ieviešanā Latvijā, sava studiju darba tēmu pārvēršot biznesā.

Konfektes tiek gatavotas no Beļģu šokolādes, ogām un kvalitatīviem riekstiem, kā arī veselu kaltētu kukaiņu pulvera, kas ir bagātīgs ar proteīnu, dzelzi, omega-6, B vitamīnu un kalciju. Šokolādes konfektēm netiek pievenots cukurs, liecina informācija ražotāja mājaslapā.

“Kukaiņi pārtikā – šī tēma vienkārši manī iesēdās un izdomāja palikt. Sākumā vien ideja – ka arī Latvijā varētu audzēt circeņus un tos kaltēta pulvera veidā piedāvāt uzkodās, bet tāda uzreiz gatava biznesa plāna nebija. Tikai interesanta viela pārdomām. Tad pēc kāda laika “Anuga Food” izstādē, kuru apmeklēju, inovācijas un tendenču stendā runāja par nākotnes pārtiku, tai skaitā, protams, par kukaiņiem ne tikai kā pārtikas sastāvdaļu, bet arī, piemēram, kā iepakojuma materiālu.

Iedomājies – skaists, balts paliela izmēra kāpurs, kura apvalks tiek izmantots želejkonfekšu iepakojuma vietā, respektīvi, kāpura čaulā iepilda parastu konfekti, kas ieņem tā formu, lai pasargātu konfekti no sakalšanas.

Vai nav brīnišķīgi?”  Edīte Ligere stāsta RISEBA.

“Tieši šokolādes konfekte ar kukaiņu pulveri ir apstākļu sakritība, jo sākotnēji skatījos uz proteīna batoniņu sporta uztura industrijai – tas arī citur Eiropā ir visizplatītākais. Tomēr es vēlējos, lai “Carlos’Bugs” kukaiņu produktus lieto ikdienā un visi zina, kas tas tāds ir – tātad kaut kas no ikdienā plaši lietotiem gardumiem. Varbūt graudaugu batoniņš ar kukaiņu pulveri? Bet nē, pēc draugu aptaujas secinu, ka tas ne tuvu nav ikdienas izvēlētais našķis. Es vēlos radīt produktu, kas tiek patērēts ikdienā un ir gards ar pievienoto vērtību, jo ir tik daudz produktu, kas ir vērtīgi, bet nav baudāmi ne vizuāli, ne arī saturiski,” teic  idejas autore.

Lasiet arī: Uzsāk kriminālprocesu pret Grevcovu par Latvijas okupācijas rupju noniecināšanu

Konfektes var iegādāties veikalos “Stockmann”, ‘RIIJA”, “The Baltic Shop”, Homeopātiskajā aptiekā un citur.

youtube icon
Abonēt youtube