Mairis Briedis. Foto izgūts no Instagram @mairisbriedis

Pretrunīgi vērtētais latviešu bokseris Mairis Briedis, kurš iepriekš bijis diezgan izvairīgs attiecībā pret karu Ukrainā, apmeklējis Kijivu, savā “Instagram” kontā norādot, ka tā “ir neticama pilsēta”.

“Neskatoties uz visu, dzīve šeit rit pilnā sparā. Tādu pilsētu, tādus cilvēkus nevar salauzt,” raksta Briedis, kurš uzdāvinājis elektroģeneratoru Kijivas bērnu sporta skolai, kurā mācās 320 audzēkņu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Iepriekš Briedis bijis diezgan izvairīgs attiecībā pret karu Ukrainā un to, kurā no karojošām pusēm būtu jānostājas, visā vainojot masu medijus. ”Negribēju iesaistīties, bet dažiem noteikti vajag paskaidrot savu nostāju. Bez jūsu naida, cilvēki, šim karam nav turpinājuma! Pārvērsiet jūsu naidu un agresiju mierā, atbalstā un palīdzībā cietušajiem, kā to dara daudzi jauki cilvēki visās pasaules malās, palīdzot nevis dalot! Mana nostāja ir skaidra. Es esmu kategoriski pret karu un pret cilvēku upuriem jebkurā pusē. Es neesmu no tiem cilvēkiem, kuri nostāsies vienā pusē un izvēlēsies, kuriem mirt un kuriem dzīvot, vienaldzīgi skatīsies uz vienas nācijas nāvēm un raudās un ienīdīs visus apkārt par citiem. Vai vispār tas skaitās cilvēcīgi? Priekš manis noteikti nav! Tagad pasaulē notiek vairāki nopietni kara konflikti dažādās vietās, kur jūsu karogi un atbalsts tiem?Atbilde ir skaidra, masu mediji ir izdarījuši savu darbu perfekti, lai jūs zinātu tikai par šo karu un tikai viņiem izdevīgajā veidā! Ticu ka daudziem, kas tagad nes naidu masās, tas ir algots darbs, jo nekad neticēšu, ka mani tautieši tiešām tādā veidā izpauž viedokli par notiekošo. Neļujiet sevi izmantot naida kurināšanai starp valstīm, ģimenēm, kaimiņiem un draugiem. Būsim kopā un palīdzēsim! Nekad es neatbalstīšu nevienu karu! Mūsu pasaulē nav vietas provokācijām un kariem! Tikai un vienīgi tā!” iepriekš vietnē “Instagram” ierakstījis Briedis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Intervijā “Latvijas Televīzijai” bokseris karu Ukrainā salīdzinājis ar divu vīriešu kautiņu. “Tāpat kā divi vīrieši savā starpā sāk kauties, mēs taču nezinām, par ko viņi kaujas. Tāpat arī šeit – par ko tas viss ir sācies, es tik dziļi nezinu. Es domāju arī jūs varat tikai kaut kādus pieņēmumus veikt… Nav viss tik primitīvi, ka ir iegājuši  – es neticu tam,” izteicies Briedis.

Kā zināms,  Briedis 18.jūlijā savā sociālā tīkla Instagram kontā oficiāli paziņojis, ka iesaistīsies politikā un oktobrī kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās no politiskās partijas Saskaņa.

Lasiet arī: FOTO | Pēc sešu gadu pauzes pie skatītājiem atgriežas kulta seriāls Ugunsgrēks

Bokseris, komentējot savu iesaistīšanos politikā, raksturo to kā svarīgāko, taču arī nozīmīgāko lēmumu viņa dzīvē, kā arī konkrētās partijas izvēli viņš saista ar to, ka tā «visu savu darbu velta sašķeltības mazināšanai sabiedrībā».

“Esmu pārliecināts, un arī pēdējie notikumi liecina, ka tieši sabiedrības sašķeltība ir vislielākā problēma, es teiktu pat, lielākā nelaime Latvijai. Mūsu valsts iedzīvotāji ir sašķelti gan sociāli, gan etniski.”

Saistītās tēmas: KijivaMairis BriedisUkraina

youtube icon
Abonēt youtube