Foto: Ekrānšāviņš

Otrdienas, 7. februāra pēcpusdienā izcēlies ugunsgrēks  SIA “Edge Autonomy Riga” ražošanas ēkā Mārupē. Uzņēmums ražo dronus, ko par Latvijas iedzīvotāju saziedotajiem līdzekļiem sūtīt Ukrainai. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā notiek atklāta degšana un liesmas strauji izplatās, notiek uzliesmojumi, kā arī izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi turpinās arī trešdien, 8. februārī.

Otrdien plkst. 15.14 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Mārupes novada Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Plkst. 19.11 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos, bet konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi vēl turpinājās.  600 kvadrātmetru platībā dega divstāvu ražošanas ēka, bet 20 kvadrātmetru platībā –  blakus novietotā produkcija, tāpat karstuma ietekmē bojātas trīs automašīnas, informē VUGD.

Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sniegto informāciju, slimnīcā nogādāti divi ugunsgrēkā cietušie, bet vienam palīdzība sniegta uz vietas.

Lai novērstu iespējamo piesārņojumu, ugunsdzēsēji glābēji tuvumā esošajā novadgrāvī izvietoja absorbējošās bonas.

Dzēšanas darbos tika iesaistīti plaši VUGD spēki – gandrīz 50 ugunsdzēsēji glābēji, deviņas autocisternas, trīs autokāpnes un ķīmijas auto, kā arī Starptautiskās lidostas “Rīga” ugunsdzēsēju komanda ar autocisternu un personālu. Notikuma vietā strādāja NMPD, Valsts policijas un Valsts vides dienesta pārstāvji. Mārupes novads pašvaldības policija notikuma vietā palīdzēja regulēt satiksmi. Notikuma vietā bija izveidots operatīvais štābs, kurā iesaistīti pārstāvji no dienestiem un uzņēmuma.

Iepriekš tika izplatīts aicinājums Mārupes novada Mārupes pagasta iedzīvotājiem aizvērt māju logus, durvis un izslēgt ventilāciju, taču tas vairs nav aktuāls.

SIA “Edge Autonomy Riga” pārstāvis Dzintars Neimanis norāda, ka uzņēmums šobrīd ļoti aktīvi strādā, lai notikusī uguns nelaime atstātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz uzņēmuma operatīvo darbību. Vienlaikus viņš atzīst, ka zaudējuma apmērus vēl ir pāragri noteikt. “Mūsu prioritāte ir uzņēmuma darbinieki un viņu veselība. Ugunsgrēkā ir cietuši trīs mūsu darbinieki, no kuriem divi ir hospitalizēti. Uzticamies operatīvajiem dienestiem, kas strādā notikuma vietā un noskaidros notikušā cēloņus. Tāpēc, lai netraucētu izmeklēšanas gaitai,

Lasiet arī: Pretrunīgi vērtētais latviešu bokseris Briedis apmeklē Kijivu

atturēsimies paust minējumus par iemesliem,” informē Neimanis.

Saistītās tēmas: DroniEdge Autonomy RigamārupeugunsgrēksUkraina

youtube icon
Abonēt youtube