Foto izgūts no Instagram @suddenlights

Noskaidrots “Latvijas Televīzijas” dziesmu konkursa “Supernova” uzvarētājs – Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā pārstāvēs grupa “Sudden Lights” ar šūpuļdziesmu trakojošai pasaulei “Aijā”.

“Uzvara “Supernovā” rada daudz prieka par augsto atzinību, bet reizē arī lielu atbildību. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai Latviju godam pārstāvētu uz lielās Eirovīzijas skatuves,” teic grupas dalībnieki.

“Supernovas” uzvarētājs konkursa finālā tika noteikts skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, “Latvijas Televīzija” sola paziņot drīzumā.

Drošības apsvērumu dēļ arī šogad žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Telefonbalsojumā uzvarētāji saņēma 66 307 balsis.

Fināla rezultāti:

  1. “Sudden Lights” – 1. vieta skatītāju balsojumā (66 307 balsis), 1. vieta žūrijas vērtējumā.
  2. Patrisha – 2. vieta skatītāju balsojumā (50 958 balsis), 2. vieta žūrijas vērtējumā.
  3. “24. Avēnija” – 4. vieta skatītāju balsojumā (8735 balsis), 3. vieta žūrijas vērtējumā.
  4. Markus Riva – 3. vieta skatītāju balsojumā (27 302 balsis), 5. vieta žūrijas vērtējumā.
  5. AVÉI – 5. vieta skatītāju balsojumā (8294 balsis), 6. vieta žūrijas vērtējumā.
  6. RAUM – 6. vieta skatītāju balsojumā (6986 balsis), 7. vieta žūrijas vērtējumā.
  7. Toms Kalderauskis – 9. vieta skatītāju balsojumā (2608 balsis), 4. vieta žūrijas vērtējumā.
  8. Alise Haijima – 8. vieta skatītāju balsojumā (5607 balsis), 8. vieta žūrijas vērtējumā.
  9. Artūrs Hatti – 7. vieta skatītāju balsojumā (6251 balss), 10. vieta žūrijas vērtējumā.
  10. Luīze – 10. vieta skatītāju balsojumā (2384 balss), 9. vieta žūrijas vērtējumā.

“Eirovīzijas” dziesmu konkursā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9.maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. “Eirovīzijas” otrais pusfināls notiks 11.maijā, fināls – 13.maijā.

“Sudden Lights” pašu rakstītajā mūzikā dominē poproka stilistika, kas papildināta ar nedaudz alternatīvu noskaņu. Kopš dibināšanas grupa ir izdevusi trīs albumus – “Priekšpilsētas” (2017), “Vislabāk ir tur, kur manis nav” (2019) un “Miljards vasaru” (2022). 2022.gadu grupa aizvadīja aktīvā koncertdzīvē – uzstājās lielākajos Latvijas festivālos un devās koncerttūrē. Aizsāktas arī jaunas muzikālas sadarbības ar reperi Zeļģi un ZeBreni.

Lasiet arī: Prigožins: Desmit miljoni amerikāņu vēlas Vagner rindās karot pret NATO

“Eirovīzijas” finālā 2022.gada 14.maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023.gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

youtube icon
Abonēt youtube