Foto: Pixabay

Apkopojot informāciju par iedzīvotāju paradumiem Valentīndienā, redzams, ka šajos mīlestības svētkos biežāk nekā ierasts iedzīvotāju pirkumu grozos dominē dažādi ziedi.

Uzņēmuma “Wolt” apkopoti dati rāda, ka latvieši ziedus pasūta piecas reizes biežāk nekā citkārt, un šajā ziņā vēl naskāki ir tikai somi. Savukārt Igauniju un Lietuvu Latvija ziedu pasūtījumu skaita ziņā apsteidz pat divas reizes. Latvijā iedzīvotāji primāri dod priekšroku rozēm, kamēr Igaunijā – tulpēm, bet Lietuvā – dažādu ziedu pušķiem.

Lai arī bieži mēdz uzskatīt, ka Valentīndienai piestāv ziedi un deserts, tomēr novērojumi rāda, ka tas nebūt nav vienīgais – iedzīvotāji naski pasūta arī citus ēdienus, un pērn pasūtījumu topa augšgalā Latvijā un Igaunijā ierindojās burgeri, kamēr Lietuvā – picas.

Lietuvā iedzīvotāji daudz biežāk šajos svētkos izvēlas pasūtīt arī balonus, ko nevarētu teikt par Latviju un Igauniju.

Kopumā parasti strauju pasūtījumu pieaugumu Valentīndienā “Wolt” platformā novēro dienas vidū, kad cilvēki vēlas pārsteigt savus mīļos ar dāvanām un ziediem darbā vai mājās. Nereti arī liela daļa šīs dienas svinētāju pēdējā mirklī atceras, ka piemirsies rezervēt galdiņu restorānā, un to noslodzes dēļ, svētku mielastu gādā mājās, informē “Wolt”.

Tikmēr “Bolt Market” statistika liecina, ka pērnā gada Valentīna dienas pirktāko produktu sarakstā bija rozes un tulpes, kā arī ogas un saldumi.  Svētku nedēļā pieprasījums pēc zemenēm pieauga desmitkārtīgi. Interesanti arī, ka pieprasītākās preces atšķīrās dažādos Rīgas rajonos.

“Pagājušajā gadā ziedu pārdošanas apmēri mīlestības svētku nedēļā pieauga, sasniedzot 5% no kopējā pārdošanas apjoma,” saka “Bolt Market” vadītājs Latvijā Jānis Rimicāns. Populārākās pagājušajā gadā bija sarkanas rozes, bet otrajā vietā ierindojās rozā tulpes.

Pārtikas preču piegādes servisa darbinieki novērojuši, ka iedzīvotāju vēlmes atšķīrās arī dažādos Rīgas rajonos. Piemēram, centra rajonā katrā ceturtajā pasūtījumā bija sarkanas rozes, kamēr Pārdaugavā katrs otrais pasūtījums sastāvēja no tulpēm un šokolādes “Milka, I love”, bet, piemēram, Grīziņkalna iedzīvotāji katrā trešajā pasūtījumā deva priekšroku sarkanām rozēm kombinācijā ar konfekšu kārbu “Raffaello tulpe”.

Lasiet arī: Uzsāk administratīvā pārkāpuma procesu par lācenes uzmodināšanu no ziemas guļas 

Liela daļa cilvēku ieraduši domāt, ka Valentīna dienā lielākais pieprasījums ir pēc šokolādes un citiem saldumiem, taču novērojams, ka iedzīvotāji savas siltās jūtas viens otram izrāda arī ar svaigām un gardām ogām. “Pagājušajā gadā Valentīna dienas nedēļā pirktākais produkts bija zemenes, tās tika pasūtītas desmit reižu vairāk nekā ikdienā. Tāpat mīlestības svētku nedēļā iecienītāko produktu sarakstā bija mellenes un citas ogas,” papildina Rimicāns.

Saistītās tēmas: Boltrozestulpesvalentīna dienaWoltzemenes

youtube icon
Abonēt youtube