Foto: Pixabay

Naktī uz ceturtdienu, 23. februāri, Latvijā bija vērojamas lielas temperatūras atšķirības – no -5 grādiem pēc Celsija jūras piekrastē līdz pat -24 grādiem valsts austrumos, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Visaukstāk bijis Zosēnos, kur fiksēti -23,7 grādi, Dagdā (-23,3 grādi), Madonā (-22,4 grādi) un Rēzeknē (-22,1 grāds). Daugavpilī bijusi -20,7 grādus pēc Celsija auksta nakts, bet Rūjienā termometra stabiņš noslīdējis līdz -20,5 grādiem.

Tikmēr Rucavā fiksēti vien -4,5 grādi pēc Celsija, bet Liepājā -4,8 grādi. Rīgā termometra stabiņš noslīdējis līdz -8,8 grādiem pēc Celsija.

Ceturtdien, 23. februārī, pa dienu debesis pakāpeniski no rietumiem nomāksies, vakarpusē Latviju sasniegs nokrišņu zona – Kurzemē gaidāms neliels sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra valsts rietumos būs +1…-2 grādi,  bet austrumos -1…-6 grādi pēc Celsija, prognozē sinoptiķi.

Februāra 2. dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +1,1 grāds pēc Celsija, kas ir 4,2 grādi virs dekādes normas. Tika pārspēti 13 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, tostarp Latvijas 14. februāra rekords.

Lasiet arī: «Jums zvana Porošenko!» – izjokotāji izāzē Merkeli

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā februāra 2. dekādē bija 26,5 mm, kas ir 75% virs dekādes normas (15,1 mm). Dekādes beigās valsts austrumos stipri sniga, Alūksnē sniega segai sasniedzot 37 cm.

youtube icon
Abonēt youtube