Angela Merkele. Foto: Marc Knight, Germany/Flickr

Krievu izjokotāji Vovans un Leksus bijušā Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vārdā izāzējuši bijušo Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Politiķes pārstāvji apstiprinājuši, ka šāda saruna ir notikusi, vēsta Unian.

Porošenko un Merkeles sarunas fragmenti parādījās izjokotāju kanālā “Rutube”. Kā vēsta Krievijas mediji, sarunas laikā ekskanclere atzīmēja, ka priecājas dzirdēt Ukrainas bijušo līderi, taču lūgusi šo sarunu paturēt noslēpumā.

Viņasprāt, Rietumi savu nostāju Ukrainas jautājumā nav mainījuši. Tagad ASV, Vācijas un Francijas līderi cieši sadarbojas, lai palīdzētu Ukrainai.

Merkele sarunā ar izjokotājiem atzīmējusi, ka Minskas vienošanās esot preventīvs pasākums, lai novērstu “sliktākas lietas”. Taču sarunas beigās politiķe sapratusi, ka tiek āzēta, jo izjokotāji lūguši pāriet uz krievu valodu un prasījuši, cik liela ir viņas pensija.

Kā vēsta “Der Spiegel”, Merkeles birojs Berlīnē apstiprinājis, ka šāda saruna patiešām notikusi šā gada 12.februārī. “Telefona saruna notika 2023.gada 12.janvārī ar tulkojumu vācu-ukraiņu valodā, ko veica Ārlietu ministrijas valodas dienests. Bijusī kanclere informēja Ārlietu ministriju par saviem iespaidiem par šo zvanu,” sacīja Merkeles pārstāvis.

Lasiet arī: VIDEO & FOTO | Medvedevs, Putina palīgs un citi cīnās ar miegu Kremļa saimnieka uzrunas laikā

Vovans un Lexus noliedz, ka darbotos Kremļa vārdā, taču pastāvīgi tiek pozitīvi atspoguļoti Krievijas valsts medijos. Par viņu jaunāko “joku” daudz tika runāts Krievijas presē.

Pirms trim gadiem Vovans un Lexus piezvanīja Francijas prezidentam Emanuelam Makronam, uzdodoties par Ukrainas prezidentu. Viņi arī izjokojuši britu dziedātāju Eltonu Džonu, bijušo Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu un nesen arī Lielbritānijas aizsardzības ministru Benu Vollessu, jautājot, vai viņš atbalsta Ukrainas kodolambīcijas. Ar izjokotājiem runājis arī Polijas prezidents Andžejs Duda, kurš domājis, ka sarunājas ar Makronu.

Saistītās tēmas: Angela MerkeleizjokotājiPetro Porošenko

youtube icon
Abonēt youtube