Foto: Pexels

Entuziasts Miks Celmiņš, kopā ar domubiedriem piedāvā Latvijā dzīvojošajiem stiprināt savas latviešu valodas zināšanas, praktizējot valodu vienkāršā, neformālā bezmaksas sarunu klubiņā.

Klubiņš tiek plānots mazākās un lielākās grupās, arī inviduāli un ne tikai Rīgā, bet citviet Latvijā gan klātienē, gan attālināti.

“Aicinām pieteikties vai pieteikt savu mammu, tēti, brāli, draugu un visus citus, kuriem noderētu palīdzība latviešu valodas praktizēšanā,” informē organizatori,

“Ikvienam, kas dzīvo Latvijā, ir jāspēj sarunāties latviski, vismaz sarunvalodas līmenī. Mēs esam dažādi – gan pilsoņi, gan nepilsoņi, ārvalstnieki, studenti no dažādām ES un citām pasaules valstīm. Un daļai mūsu sabiedrības latviešu valoda nav dzimtā, iespējams, nav arī otrā vai trešā svešvaloda. Ik dienu dzirdu, ka apgūt latviešu valodu un to ikdienā praktizēt ir liela vēlme, bet nav pietiekami daudz iespēju. Valodu kursi tiek zibenīgi aizņemti un dažādi sarunvalodas klubiņi paredzēti konkrētām mērķgrupām ar īpašiem uzaicinājumiem,” komentē Miks Celmiņš, piebilstot, ka valodu ir grūti iemācīties, ja to apgūst pašmācības ceļā vai lielā grupā ar citiem. “Lai valodas zināšanas stiprinātu, tās ir jāpraktizē, sarunājoties brīvā, neformālā, atbalstošā vidē.”

Pievienoties var, aizpildot anketu šeit vai arī rakstot uz e-pastu miks@makeroomeu.com.

Lasiet arī: Raidījuma Manas mājas ar IKEA veidotāji šosezon saņēmuši rekordlielu pieteikumu skaitu

Saistītās tēmas: latviešu valodasarunu klubs

youtube icon
Abonēt youtube