Foto: Kseny Vasil/Flickr

Krimā un Sevastopoles pilsētā pirms deviņiem gadiem – 2014. gada 16. martā – nelikumīgi tika rīkoti tā dēvētie referendumi par pievienošanos Krievijas Federācijai.

Krimas nelikumīgā aneksija aizsāka neprovocētu un neattaisnojamu agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo vienotību, ko Krievija noziedzīgi turpināja 2022. gadā. Pēc pilna apjoma militārās agresijas uzsākšanas pret Ukrainu,  Krievija cenšas nelikumīgi anektēt okupētos Doņeckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalus Ukrainā.

Ārlietu ministrija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas rīcību, kas ir rupjš starptautisko tiesību, tai skaitā ANO Statūtu, pārkāpums. Latvija neatzina un nekad neatzīs viltus referendumu rezultātus un Krievijas centienus nelikumīgi anektēt okupētās Ukrainas teritorijas. Latvija atzīst Ukrainas teritoriālo vienotību tās starptautiski noteiktajās robežās, informē ministrija.

Lasiet arī: Fiļa bijusī sieva: Tētim uzdāvināja lietotu auto, ko tagad prasa atpakaļ kopā ar kastroļiem

Krievija ir pilnībā atbildīga par tās agresiju pret Ukrainu. Atbildīgajiem par pastrādāto agresijas noziegumu pret Ukrainu un necilvēcīgajiem Krievijas bruņoto spēku noziegumiem pret Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām ir jāstājas tiesas priekšā, norāda ministrijā.

 

Saistītās tēmas: krievijaKrimarferendums Ukraina

youtube icon
Abonēt youtube