Santa Bernāla. Foto: Ekrānšāviņš/izgūts no Youtube @STV Pirmā

“Lai gan mums bija laulības līgums par visas mantas šķirtību un laulība tika šķirta pie notāra bez nekādām savstarpējām petenzijām, Fiļa kungs tomēr ļoti emocionāli reaģē un izvirza visabsurdākās prasības,” izdevumam “Privātā Dzīve” norāda uzņēmēja Oļega Fiļa bijusī sieva, agrākā žurnāla “Cosmopolitan” redaktore Santa Bernāla, komentējot tiesas ceļā no viņas piedzītos teju divus miljonus eiro.

“Viņa naids un dusmas skar ne tikai mani, bet arī manus darbiniekus, draugus, ģimeni un vecākus. Jā, ir saņemti draudi arī par manas dzimtas īpašumu. Mani vecāki nav parādā naudu, arī es neesmu. Tētim uzdāvināja lietotu auto, ko tagad prasa atpakaļ kopā ar kastroļiem. Nauda vai cita manta vecākiem nekad nav dāvināta!” žurnālam skaidro Bernāla.

Kā zināms, Rīgas apgabaltiesā pilnībā apmierināta uzņēmēja Oļega Fiļa prasība pret bijušo sievu Santu Bernālu. Tiesa lēmusi atcelt starp abiem noslēgtos dāvinājuma līgumus un atgriezt vairākus naudas dāvinājumus gandrīz divu miljonu eiro apmērā, divus luksusa klases auto un vairākas ekskluzīvas dārglietas. Spriedums izpildāms labprātīgi desmit dienu laikā, raksta žurnāls.

Fiļs žurnālam pauda, ka tiesas procesā esot pierādīts – Santa nav bijusi uzticīga viņam laulības laikā, pieņēmusi viņa dāvanas un turpinājusi tērēt viņa naudu, būdama attiecībās ar citu vīrieti, – savu tagadējo vīru Deividu Bernālu. Atzīts, ka laulības iziršanu 2018. gada sākumā ar savām darbībām veicinājusi tikai Santa Bernāla, agrāk– Santa Zāmuele.

Viņa gan nav mierā ar šādu iznākumu un plāno spriedumu pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

“Visgrūtāk laikam man ir atzīt sev, savām meitām, vecākiem un citiem, ka varēju nonākt šādā situācijā. Ka apprecēju šo cilvēku, un tā bija mana izvēle. Ka klusēju, jo bija kauns atzīt to publiski. Ka esmu sieviete, kuru pazemo vīrietis, kas kontrolē visu un visus ar savu ietekmi un naudu. Ka tik ilgi to pieļāvu un negāju prom. Ka baidījos, jo man bija neērti, un nezināju, kā tikt galā ar to. Ka iekritu uz uzmanības apliecinājumiem, žilbinošu aplidošanu, dāvanām, vārdiem. Ka neskatījos tuvāk, jo bija tik viegli ļauties. Ka vientuļai divu bērnu mātei, kura bija pilnībā atdevusi sevi darbam, bija tik reibinoši tādi uzmanības apliecinājumi no vīrieša, kurš varētu dabūt jebko. Es, sieviete, kura pati sludināja visām Latvijas sievietēm žurnāla “Cosmopolitan” lappusēs par neatkarību, bezbailību un sieviešu spēku… Un pati tik drausmīgi kritu par upuri šādā situācijā un neatzinu to, bet turpināju smaidīt un teikt, ka viss lieliski, un nešķirties. Jo kauns, bailes, pazemojums…”  izdevumam “Privātā Dzīve” norāda Fiļa bijusī sieva.

Lasiet arī: Kuluāros runā par Mūrnieci kā nākamo Valsts prezidenti

Abi iepazinušies 2015. gadā, bet 2016.gada 1. oktobrī salaulājušies Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcā. Četrus mēnešus pēc laulības šķiršanas Santa apprecējusies ar ārzemnieku Deividu Bernālu, bet Oļegs Fiļs izveidoja attiecības ar Kristīni Jelinsku. Bijušie mīlnieki kļuva par ienaidniekiem, minēto konfliktu risinot jau piecus gadus.

youtube icon
Abonēt youtube