Gaļina Poliščuka. Foto: Ekrānšāviņš/ izgūts no Youtube @Вопрос с пристрастием

Savulaik viena no zināmākajām Latvijas teātru režisorēm Gaļina Poliščuka šobrīd strādā vienā no teātriem Krievijā, kur ieņem augstu amatu, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

“Teātra observatorijas” izveidotāja Poliščuka, kura savulaik strādājusi ar tādiem latviešu aktieriem kā Andris Bulis un Rēzija Kalniņa, no 13. marta kļuvusi par M. Gorkija Maskavas Dailes teātra galveno režisori. Turklāt viņai uzticēta arī teātra jubilejas sezonas radošās dzīves organizēšana. Teātrī cer, ka viņa daudz iestudēs pati un palīdzēs “organizēt radošo procesu galveno Eiropas teātru līmenī”.

Poliščuka šajā teātrī jau ir iestudējusi divas izrādes – “Jeseņina sievietes” un “Gaidi mani”.

“Režisoram tas ir liels amats, kas nav salīdzināms ne ar ko Latvijā. Viņa uz to mērķtiecīgi gājusi daudzus gadus. Es gan neapskaužu Gaļinu šā brīža situācijā, jo viņai taču ir ukraiņu uzvārds. Turpināt vai beigt darbu Krievijā ir katra cilvēka individuāla izvēle. Katrs vadās pēc savas sirdsapziņas. Savā ziņā es Gaļinu labi saprotu, jo Latvijā viņai darba nav,” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda aktieris Andris Bulis, kurš pats no sadarbības ar Krieviju ir atteicies pēc tās pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Lasiet arī: Tiesībsargs: VID prettiesiski aprēķinājis nodokļus iedzīvotāju vietā

Poliščuka nav vienīgā Latvijas režisore, kas strādā Krievijā. Tur darbojas arī Vladislavs Nastavševs, vēsta izdevums. Jāpiebilst, ka režisore līdz šim nav publiski paudusi savu nostāju par karu Ukrainā, bet iepriekš ir uzsvērusi, ka Latvijai ir jādraudzējas ar kaimiņvalstīm, proti, Krieviju. Tāpat viņa savulaik izteikusies, ka “iedomāties Rīgu kā teātra galvaspilsētu ir smieklīgi. Salīdzinājumā ar Maskavu – dziļa province.”

youtube icon
Abonēt youtube