Ieva Brante. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

Vētrainas kaislības izcēlušās ceturtdienas, 30. marta Saeimas sēdē, divām deputātēm aktīvi izmantojot interneta vietni “Google”, un tas viss, galvenokārt, partijas “Latvija pirmajā vietā” līdera Aināra Šlesera dēļ.

“Kolēģi, es iegāju ”Google un ierakstīju divus vārdus – Šlesers un Krievija. Un neticēsiet, pirmie trīs virsraksti: pirmais – Latvija neizmanto iespēju simtgadē aicināt ciemos Putinu. Otrais – Krievijas kampaņas algoto ārvalstu politiķu sarakstā ir arī Šlesers, un Putins esot maksājis Šleseram no pusotra līdz diviem miljoniem. Un trešais, arī vairākās citās diskusijās, ko es esmu paudusi, ka Šlesera pārstāvētā partija, veidotā partija, grauj valsts pamatus,” Saeimas sēdes debatēs sacījusi deputāte Ieva Brante, izpelnoties skaļus izsaucienus no Šlesera un viņa partijas biedru puses.

“Jūsu partija grauj mūsu valsts pamatus, un, nē, mani nemaz neizbrīna jūsu biedēšanas taktika. Taču es jums varu pateikt katrā gadījumā ne es, ne mani partijas kolēģi no jums nebaidās,” Šleseram un viņa partijas biedriem sacīja deputāte.

Sēdes vadītājam Edvardam Smiltēnam bija pamatīgi jānopūlas, lai apklusinātu sašūmējušos deputātus sēžu zālē: “Šlesera kungs, es jums aizrādīšu, jautājot – vai nu jūs aicināt veikt Brantes kundzei špagatu aiz skaudības, ka jūs to nevarat, vai arī jūs to darāt, mēģinot iegūt ievērību, bet pazaudējot pašcieņu.”

Drīz pēc Brantes tribīnē kāpusi Šlesera partijas biedre Linda Liepiņa: “Kolēģi, šī ir tā diena, kad man tiešām jāsaka: Smiltēna kungs, mani ļoti pārsteidza, kā jūs vadāt šo konkrēto sēdi. Es ceru, ka jūs arī mani ļausiet runāt tieši tāpat kā savai partijas kolēģei Ievai Brantei.”

Vēl vairāk Liepiņu esot pārsteidzis Brantes teiktais no tribīnes,  ņemot vērā, ka viņa ir arī Cilvēktiesību komisijas vadītāja. “Tad man jāsaka tā: es iegūglēju: “Ieva Brante un vīrieši”. Nē, nu kāpēc, kāpēc? Es teikšu tā: Ieva teica – Šleseru iegūglēja, jo Šlesers bija debatējis. Brante ir debatējusi, es arī varu iegūglēt: “Brante”. Ieva Brante teica par Krieviju, jo kaut kādā ziņā šis likumprojekts [“Grozījumi Imigrācijas likumā”, par ko tiek debatēts] skar Krieviju, bet šis likumprojekts arī skar vīriešus, vai ne? Ļaujiet man nolasīt: “Mans vīrietis. Ieva Brante pēc šķiršanās no vīra sākusi jaunas attiecības.”

Uz citu deputātu izsaucieniem, kāds tam ir sakars ar likumprojektu, Liepiņa atbildējusi: “A, kāds tam bija sakars? Tieši tāds pats sakars. Tieši tā! Mēs runājam par kontekstu. Es nezinu, kāds sakars bija runāt par Krieviju un par Šleseru. Kāds sakars? Es jums tikko pastāstīju. Kāds sakars? Tāds sakars, ka Smiltēna kungs šo sēdi vada kā partijas biedrs, bet nevis kā cilvēks, kuram vajadzētu turēties prom no politikas. Un tas ir nožēlojami, ko jūs šeit darāt.”

Lasiet arī: Sipeniece-Gavare: Baigi ceru uz plastiskās ķirurģijas palīdzību

“Brantes kundze! Smiltēna kungs! Tas ir ārprāts! Un vēl tur ir: ”Juriste Ieva Brante satuvinājusies ar gadu jaunāku vīrieti, un deputātes vīrs šokā par politiķes Brantes plikumiem.” Ko tik mēs nevaram atrast ”Google. Šitā mums notiks tagad Saeimas sēdes! Ārprāts, Smiltēna kungs!”’  izsaukusies Liepiņa.

Saistītās tēmas: Ainārs ŠlesersIeva Brantelinda liepiņa

youtube icon
Abonēt youtube