Foto: Pexels

Astroloģija palīdz izzināt sevi, kā arī atklāj ķermeņa skaistuma un veselības saglabāšanas noslēpumus. Katrai zodiaka zīmei ir savi ieteicamie un nevēlamie pārtikas produkti, ko lietderīgi ņemt vērā, jo īpaši plānojot diētu.

“Katra zodiaka zīme pieder noteiktam elementam, kam ir nozīme ķermeņa uzbūvē, piemēram, uguns zīmēm ir pastiprināta vielmaiņa, kas nozīmē, ka kalorijas tiek sadedzinātas ātri. Dažādu elementu pārstāvjiem vielmaiņa ir atšķirīga, tāpēc arī reakcija uz vienu un to pašu ēdienu atšķirsies,” tā Wday komentē psiholoģe un ezotēriķe Nika Ruda.

Auns

Piemērotākie gaļas izstrādājumi ir jēra un kazas gaļa. Īpaša uzmanība jāpievērš graudaugiem un klijām, kas palīdzēs izvadīt no organisma toksīnus. Jāierobežo alkohols, stipra tēja un kafija, lai nekaitētu savai nervu sistēmai.

Vērsis

Vēršiem jau no agras bērnības ir lieliska gaume – tieši šīs zīmes pārstāvji visbiežāk izaug par īstiem gardēžiem. Vēršiem ir jāiemācās kontrolēt savi ēšanas paradumi, jo viņu vielmaiņa ir lēna. Kartupeļu, kukurūzas un miltu izstrādājumu ēšana jāierobežo. Noteikti iekļaujiet savā uzturā zivju produktus. Kas attiecas uz saldumiem, tad arī ar tiem jābūt uzmanīgiem un šokolādes konfektes labāk aizstāt ar veselīgiem našķiem.

Dvīņi

Ogļhidrātiem bagāti ēdieni ir Dvīņu enerģijas avots. Ēdienkartē jāiekļauj pārtikas produkti ar augstu kalcija saturu. No uztura nevajadzētu izslēgt arī mājputnu gaļu, zivis, olas un riekstus. Visas smagās maltītes labāk uzņemt no rīta un pēc tam uzkost vieglus salātus. Bet, ja nav gribasspēka atteikties no sātīgiem ēdieniem, mēģiniet ēst bieži, bet maz.

Vēzis

Ja kāds meklē cilvēkus ar jūtīgāko vēderu, tad tie noteikti ir Vēži. Šai zīmei īpaša uzmanība jāpievērš tam, ko viņš ēd. Viss treknais un kaitīgais ir jāizslēdz, pretējā gadījumā no gastrīta būs grūti izvairīties. Nevajadzētu sev liegt jūras veltes, galvenais, lai tās netiek pasniegtas ar krietnu porciju sviesta. Piena produktus nevajadzētu jaukt ar citiem ēdieniem, bet vislabāk to patēriņu samazināt vispār.

Lauva

Arī zvēru karalim Lauvam ir savas vājās vietas, viena no tām ir sirds. Tāpēc uzturā labāk iekļaut olbaltumvielas, nevis cieti un taukus. Ūdens ir papildu spara avots, tāpēc to droši var ņemt līdzi vienmēr un visur un lietot daudz. Vislabvēlīgākie būs augļi, kas bagāti ar B un C vitamīnu. Ja ēdienkartē nav pietiekami daudz olbaltumvielu, šīs zīmes pārstāvji var izjust hronisku nogurumu.

Jaunava

Jaunavas reti vilina aizjūras gardumi, taču šīs zīmes pārstāvji noteikti neatteiksies no zivīm un jūras veltēm. Jaunavu uzturam jābūt daudzveidīgam, tajā  jāiekļauj rūgušpiens, graudaugu produkti un augļi. Svarīgi ir ievērot stingru ēšanas režīmu un neaizrauties ar neveselīgām uzkodām.

Svari

Skaists noformējums un estētika it visā! Grezni deserti ir Svaru īpašā aizraušanās, taču ar tiem jābūt uzmanīgiem un nedrīkst pārāk aizrauties. Šīs zīmes pārstāvji ir ļoti uzmanīgi pret pārtikas kvalitāti, tāpēc arī stingras diētas ievērošana nesagādā lielas grūtības. Svaru vispārējo pašsajūtu ļoti pozitīvi ietekmēs dažādi dārzeņi. Plūškoka ziedu tēja palīdzēs Svariem paaugstināt imunitāti un pārvarēt elpošanas sistēmas slimības.

Skorpions

Atslodzes dienas, kurās ir tikai dārzeņi un augļi, Skorpioniem būs ārkārtīgi noderīgas organisma attīrīšanai. Jāierobežo sevi pusfabrikātu, gatavu ēdienu, ātro uzkodu lietošanā, jo šādas maltītes var izraisīt kuņģa slimības. Arī saldumiem nevajadzētu ļauties bieži, ja, piemēram, gribas šokolādi, tad labāk priekšroku dot rūgtajai, nevis piena šokolādei. Gaļai un jūras veltēm uzturā jābūt, lai nodrošinātu stabilu smadzeņu darbību un dzīvesprieku.

Strēlnieks

Strēlniekiem patīk viss jaunais un nepazīstamais. Viņus piesaista eksotika, un viņi laborāt nogaršos kādu nepazīstamu ēdienu, lai palutinātu savas garšas kārpiņas. Mellenes ir vienas no ieteicamākajām ogām šīs zīmes pārstāvjiem. Arī ar augu taukiem bagāti pārtikas produkti labvēlīgi ietekmēs organismu. Ir svarīgi uzraudzīt aknas un pārlieku nelietot alkoholu, pret ko Strēlnieki ir ļoti jutīgi. Lai saglabātu optimālu svaru, uzturā jāiekļauj vārīta mājputnu gaļa, zivis, svaigi dārzeņi un augļi.

Mežāzis

Kaislīgi darbaholiķi, kuri bieži tērē daudz enerģijas  darbam.  Ļoti svarīgi ēdienos izmantot kuņģa darbību rosinošas garšvielas, piemēram, kurkumu un ingveru. Nedaudz jāierobežo sāls, mērces un cukurs, kā arī cieti saturoši pārtikas produkti. Ēdienkartei droši var pievienot ar kalciju bagātus pārtikas produktus. Vēl viens svarīgs punkts, kas Mežāžiem ir jāievēro, ir pietiekami daudz šķidruma dzeršana. Starp citu, saldumi Mežāžiem nav nemaz tik biedējoši, tāpēc smadzeņu darbības uzlabošanai var droši apēst šokolādes kūkas gabaliņu.

Ūdensvīrs

Vislabāk ir pieturēties pie pareiza uztura, pat neskatoties uz lielo  mīlestību uz eksperimentēšanu. Ēdienkartē jāiekļauj diētiskā gaļa, zivis un graudaugi. Ūdensvīra kuņģī ir paaugstināts skābums, tāpēc no trekniem un ceptiem ēdieniem vajadzētu atteikties. Ūdensvīriem raksturīga iezīme ir arī krasas emociju un noskaņojuma maiņas, tāpēc, lai stiprinātu nervu sistēmu, ir vērts ēst pārtiku, kas bagāta ar vitamīniem B1 un B2 – to ir daudz zirņos, sojas pupās un olās. Nevajadzētu atstāt novārtā arī pārtiku, kas bagāta ar kalciju.

Zivis

Atteikšanās no fermentācijas produktiem, tostarp kvasa, būs labākais risinājums Zivīm. Uzturam jābūt bagātam ar dzelzi, magniju un olbaltumvielām. Uzturā noderīgi iekļaut riekstus, rozīnes un granātābolus, bet gaļu labāk aizstāt ar zivīm. Zivīm ir svarīgi neizlaist ēdienreizes vai ievērot stingras diētas, jo tas var ietekmēt veselību un muskuļu sistēmu. Varat dažādot ēdienkarti ar jūras veltēm un jūraszālēm.

Lasiet arī: Bērnu horoskops

youtube icon
Abonēt youtube