Foto: mark lockitt/Flickr

Krievijas prezidents Vladimirs Putins “mīl Ukrainu” un uzskata to par daļu no Krievijas. Savukārt Ķīnas līderis Sji Dzjiņpins un Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns savā politiskajā spēlē ir ļoti gudri cilvēki – šādus uzskatus intervijā telekanālam “Fox News” paudis bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.

Viņš norādīja, ka runājis ar Putinu un redzējis Kremļa diktatora “mīlestību pret Ukrainu”. Kā tieši tā izpaužas, politiķis nepaskaidroja, vēsta Unian.

“Es redzēju, ka viņš to mīl un uzskata par daļu no Krievijas. Es viņam teicu: “Tas nenotiks, kamēr es būšu prezidents”,” sacīja Tramps.

Pēc politiķa domām, Krievija tagad “iznīcina” Ukrainu. Tramps arī norādīja, ka viņa vadībā pilna mēroga karš Ukrainā nekad nebūtu sācies. Jau iepriekš viņš vairākkārt nācis klajā ar līdzīgiem paziņojumiem.

Tāpat bijušais ASV prezidents izteicās par Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu un Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu. Tramps viņus nosaucis par “ļoti gudriem cilvēkiem” un “labākajiem šajā spēlē”.

9. aprīlī bijušais ASV prezidents savā sociālajā tīklā “Truth Social” ievietoja noslēpumainu vēstījumu: “Trešais pasaules karš”. Ko tieši viņš ar to bija domājis, netika precizēts.

Tramps marta beigās apsolīja 24 stundu laikā izbeigt karu Ukrainā: “Es ļoti ātri panākšu izlīgumu… Man būs izlīgums 24 stundu laikā. Šodien stāvot jūsu priekšā, es esmu vienīgais kandidāts kurš var dot šādu solījumu. Es iztraucēšu Trešo pasaules karu, kuram mēs tuvojamies.”

Lasiet arī: Pasauli šokē krievu karavīru zvērības – ukraiņu gūsteknim nogriezta galva

Tramps marta vidū kategoriski iebildis pret diktatoriskā režīma maiņu Krievijā. Viņš arī nosauca militāro palīdzību Ukrainai par “vienīgi Eiropas interesēm”.

youtube icon
Abonēt youtube