Vladimirs Putins. Foto izgūts no Instagram @russian_kremlin

Ap Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu klīst dažādas runas – gan par viņa veselības stāvokli, gan par Kremļa saimnieka dubultniekiem, kuri ceļo uz anektēto Krimu un okupēto Mariupoli. Šoreiz diskusiju cēlonis bija Putina fotogrāfija no baznīcas, kur uz viņa kakla pamanīts “Z” simbols.

Uz to savā “Telegram” kanālā vērsis uzmanību žurnālists Deniss Kazanskis.  “Ak, kas ir Volodjam? Es domāju, ka sapratu, no kurienes ir ņemts “Z”,” raksta žurnālists, publiskojot Putina fotoattēlu, kur uz viņa kakla redzams rasistiskais simbols, ziņo Unian.

Zīme uz diktatora ķermeņa atgādina rētu vai dziļu kroku, tā atrodas tieši kakla vidū un dīvainas sakritības dēļ atgādina “Z” simbolu, ko plaši izmanto Kremļa režīma piekritēji. Zem šī simbola Krievijas militārā tehnika uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā.

Foto: Ekrānšāviņš/izgūts no Unian

Tikmēr vairāki mediji raksta, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina veselības stāvoklis ir būtiski pasliktinājies. Pēdējā laikā viņam vairākkārt bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, –  izraisot pamatīgu satraukumu un teju vai paniku viņa tuvāko cilvēku lokā, raksta “Telegram” kanāls “Generall SVR”.

“Generall SVR” ir viens no noslēpumainākajiem “Telegram” kanāliem Krievijā, kas regulāri publicē informāciju par Putinu un viņam tuvāko cilvēku loku. Minētais kanāls arī izplatījis informāciju par Putina nedziedināmajām slimībām. Tiek uzskatīts, ka tas pieder bijušajam Ārējās izlūkošanas dienesta ģenerālim.

“Putinu gaida liela medicīniskā pārbaude un jauna ārstēšana. Putina onkoloģija ir tādā stadijā, kad izārstēt to nav iespējams, un metodes, kas paredzētas organisma atbalstam, palēninot slimības gaitu, ir neefektīvas,” vēsta “Telegram” kanāls. Tajā, cita starpā, arī atklāts, ka prezidenta rezidencēs ir speciāli aprīkoti ratiņkrēsli, lai Putins varētu pārvietoties, kad viņam ir īpaši grūti, un tie nestāv dīkā.

Kremļa saimnieks 9. aprīlī no rīta lūdzis medicīnisko palīdzību, sūdzoties par krasu veselības pasliktināšanos. “Putins sūdzējās par stiprām galvassāpēm, neskaidru redzi, mēles nejutīgumu un daļēju jutības zudumu labajā rokā un kājā. Pēc pirmās palīdzības sniegšanas prezidentam tika veikta ekspertīze, pēc kuras ar prezidenta ārstēšanu saistīto ārstu konsilijs un specializētie speciālisti izrakstīja medikamentus un ieteica pilnīgu atpūtu vismaz pāris dienu garumā. Līdz pusdienlaikam prezidents sajutās daudz labāk, bet līdz vakaram viņa veselības stāvoklis bija pilnībā stabilizējies un ārstiem neradīja bažas. Vairāk uztraucās prezidenta tuvinieki, kuriem tik krasa Putina veselības stāvokļa pasliktināšanās izraisīja nervozu reakciju, drīzāk paniku. Neskatoties uz prezidenta onkoloģiju un ārstu negatīvajām prognozēm, viņa tuvāko loks un ģimene mierina sevi ar optimismu un cerībām, ka viss šādi turpināsies teju mūžīgi,” vēsta  “Generall SVR”.

Ignorējot ārstu un tuvinieku ieteikumus, Krievijas vadītājs atteicās no ieteicamās pilnīgas atpūtas un vakarā sarīkoja īsu tikšanos ar varas un militāro bloku vadības pārstāvjiem. Pēc tās prezidents kļuva nervozs un pievakarē viņam atkal sāpēja galva un, izdzēris zāles, viņš devās gulēt.

Savukārt pirmdien, 10. aprīlī, Putins, uzklausot ārstējošo ārstu ieteikumus, gandrīz visu dienu atpūtās.

Vakarā Putins ar video starpniecību tikās ar drošības un militāro bloku vadības pārstāvjiem, taču, ja prezidenta monitorā bija redzami sapulces dalībnieku attēli, tad sapulces dalībnieku monitoros bija dzirdama tikai Putina balss, viņu pašu redzēt nevarēja. Šāds saziņas formāts tiek izvēlēts  gadījumos, kad prezidenta veselības stāvoklis ir slikts, informē minētais “Telegram” kanāls.

Kā ziņo “Generall SVR”, Putinam priekšā grūta darba nedēļa, un ir vairāki pasākumi un tikšanās, kuras būs problemātiski palaist garām vai atcelt. Dubultnieku izmantošana, kā liecina prakse, ir diezgan efektīvs, bet ne visdrošākais veids, kā prezidents var atrisināt visus jautājumus. Dubultnieki dažkārt sevi nodod ar manierēm, uzvedību un pārteikšanos. Prezidenta īslaicīgā krasā veselības stāvokļa pasliktināšanās viņa tuvākajos cilvēkos  izraisījusi  saspringumu – Putina pēkšņā nāve viņus visus nostādīs uz izdzīvošanas sliekšņa, un līdz šim nevienam no viņiem nebija pat aptuvena rīcības plāna šādai situācijai, teikts “Generall SVR”.

Kā ziņots, Ukrainas militārajā izlūkdienestā ir pārliecināti, ka Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam ir vēzis. Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirils Budanovs intervijā telekanālam ABC News paudis cerību, ka Kremļa diktators drīz mirs, turklāt jau pirms kara beigām.

“Viņš ir slims ilgu, ļoti ilgu laiku,” sacīja Budanovs, atbildot uz žurnālista jautājumu, vai Putins nav slims.

Runājot par Putina slimību, izlūkdienesta pārstāvis teica, ka tas ir vēzis: “Mēs to vienkārši zinām – no cilvēkiem, avotiem, kas ir tuvi Krievijas Federācijas diktatoram.”

Uz žurnālista precizējošu jautājumu, kad, viņaprāt, mirs Krievijas diktators, viņš teica: “Es domāju, ka ļoti drīz. Es ceru.”

Budanovs ir pārliecināts, ka karam ir jābeidzas pirms Putina nāves.

Iepriekš Krievijas politologs un apskatnieks Valērijs Solovejs izteicās, ka Kremļa diktatora Vladimira Putina veselība “strauji pasliktinās” un viņš cieš no vairākām slimībām, vēsta Unian.

Pēc eksperta domām, Putinam ir vairākas diagnozes, jo īpaši onkoloģija ļoti smagā stadijā un psihiskas problēmas.

Arī Ukrainas Prezidenta kancelejas padomnieks Oleksijs Arestovičs norādījis, ka pilnīgi noteikti zina, ka  Putinam ir vēzis.

Runas par Putina dažādajām kaitēm un slikto veselības stāvokli klīst jau labu laiku.

Jau pērn – Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam viesojoties Teherānā – kāds turku žurnālists ievērojis, ka krievu līderim nekustas labā roka – rodas iespaids, ka ekstremitāte nedzīvi nokarājas.

Tāpat pērnā gada aprīlī internetā parādījās video, kurā redzams, ka Putins, tiekoties ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, ar rokām ieķēries galdā. Ekstremitātes labāk nofiksēt, ja viena roka nezina, ko dara otra, teikts projekta “1+1” sižetā “Matrjoškas slepenā dzīve”.

“Paskatieties uz viņa labo roku, tā vienmēr ir piespiesta rumpim, atsevišķos video redzams, ka prezidents it kā speciāli viņu piespiež. Kopumā rodas iespaids, ka ekstremitāte nedzīvi nokarājas,” norāda projekta autori.

Žurnālisti piebilst, ka jūlija beigās publicētajā video redzams, kā Putins ar kreiso roku atvairījis odu, lai gan knislis bija nosēdies viņam uz labās auss.

Lasiet arī:  «Jūtos mīlēta un pasargāta» – Kombuļu Inesei jaunas attiecības

“Acīmredzot, Putina roka, tāpat kā “Lada Kaļina”, ne vienmēr ir iedarbināma,” norāda sižeta autori.

Putina nedienas ar roku no 8.10 minūtes:

Iepriekš daudzi bija ievērojuši, ka Putins klibo. Virkne Rietumvalstu mediju un ekspertu ziņojuši, ka Putins ir slims. Tiek uzskatīts, ka Putinam ir vēzis, šizofrēnija, demence un Parkinsona slimība. Maija beigās parādījās ziņas, ka Putinam veikta operācija.

Saistītās tēmas: “Z”karš UkraināVladimirs Putins

youtube icon
Abonēt youtube