Foto: Ekrānšāviņš

Gaidot izcilā dziedātāja Andreja Lihtenberga 85. jubilejas atceres koncertu, mūziķi Mārtiņš Kanters, Normunds Rutulis un Andris Ērglis ieskaņojuši jestro “Džambulaju”.

Dziesmai tapis arī video klips, kurā apvienojies izcils vīru trio – Mārtiņš Kanters, Normunds Rutulis un Andris Ērglis. Tajā mūziķi vislabākajās estrādes tradīcijās uzbūruši sajūtas, kas atsauc atmiņā Andreja Lihtenberga 70.gadu deju vakarus klubā “Draudzība”.

“Uzskatu, ka Lihtenbergs ir nepelnīti piemirsts estrādes spīdeklis! Esmu liels viņa mūzikas cienītājs, tādēļ ar lielāko prieku radījām koncertu par godu Andrejam Lihtenbergam!” komentē idejas autors Mārtiņš Kanters.

Dziesmu 1952.gadā radījis Henks Viljamss – pirmā Amerikas kantrī žanra superzvaigzne. Dziesma kļuva par hītu, kuru vēlāk iedziedāja dažādās valodās, un Latvija nebija izņēmums – ar Alfrēda Krūkļa atdzejojumu 1978.gadā kopā ar grupu “Selga” to ieskaņoja arī Andrejs Lihtenbergs. Bez šīs dziesmas neiztika neviena kārtīga ballīte.

Zīmīgi, ka dziesma stāsta par kādu īpašu tikšanos maijā, un tā notiks arī šoreiz! Dienu pirms Lihtenberga dzimšanas dienas – 21.maijā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” izskanēs atceres koncerts “Andrejam Lihtenbergam 85. Ziemeļu serenāde”.

Koncertā apvienojušies Normunds Rutulis, Mārtiņš Kanters un Andris Ērglis, kuri izdziedās populārākās un mīlētākās Andreja Lihtenberga dziesmas – “Deviņvīru spēks”, “Vakara dziesma”, “Ziemeļu serenāde”, “Zemes vējš” un daudzas citas septiņdesmito gadu melodijas, kas iesakņojušās no paaudzes paaudzē.

Lasīt arī: Savākta teju puse vajadzīgo parakstu par ukraiņu dziesmas izpildīšanu Dziesmu svētkos

Koncerta muzikālo noformēju radīs grupa Jura Kristona vadībā – Edijs Šimiņš (bungas), Modris Laizāns (bass), Jānis Kalniņš (ģitāra), trio “Oranžās” (daiļvokāls), Zintis Žvarts (saksofons), Sandris Skeranskis (trompete) un Ainars Ansons (trombons).

youtube icon
Abonēt youtube