Maija Rozīte-Krištopane. Foto: Ekrānšāviņš

“Mani skolā nepieņēma. Bija pasmagi. Visa klase, 30 cilvēki, ar divu meiteņu izņēmumu,  ar mani nerunāja, apsaukāja, raustīja,” šovā “Žetons par uzdrīkstēšanos” Dāvidam atklāj radio balss Maija Rozīte-Krištopane, vaicāta, vai gribētu atgriezties skolā.

“Bērniem nevajag iemeslu,” teic Rozīte-Krištopane, norādot, ka atstumšanas iemesls būtu jājautā tiem, kas pret viņu izvērsa boikotu.

Kā norāda pati Maija, tam, ka viņu nepieņēma, konkrēta iemesla nebija: “Nebija vainas, bet bērniem nevajag neko daudz par iemeslu. [..] Var arī sākt ķircināt par to, ka esi pārāk normāls.” Ar šī brīža pieredzi un dzīves uztveri Maijai ir skaidrs, ka racionāla iemesla nebija, un, iespējams, pamatā bija vienaudžu skaudība, jo viņa jau agri sākusi savu darba dzīvi, jau 12 – 13 gadu vecumā rakstot informatīvus materiālus par dažādiem mūzikas izpildītājiem jauniešu žurnāliem.

Pēc Maijas teiktā, citiem pēc atstumšanas skolā uz mūžu var būt vajadzīga terapija.

Maijas karjeru ļoti ietekmējusi viņas apņēmība – gājusi un darījusi, kad ir nākušas dažādas darba iespējas. Tā viņa ir nonākusi pie sava pamatdarba radio, kas tālāk ir novedis pie reklāmu ieskaņošanas, pasākumu vadīšanas, darba televīzijā un arī stāvēšanas pie dīdžeja pults. Šobrīd Maija strādā tikai ar digitālajām dziesmām, tomēr sarunas laikā atklāj, ka dīdžejam darboties ar platēm ir pilnīgi cits, smalkāks līmenis un pilnīgi cita tehnika, kas jāapgūst.

Dāvids ar savu viešņu pārrunāja arī dažus pikantākus jautājumus, piemēram, par gaumi, kailumu, kā arī attiecībām un to, kādu vīrieti var uzskatīt par džentelmeni. Maija dalās savās pārdomās, ka džentelmenis ir vīrietis, no kura nav jāprasa sīkumi, un ka viņš to dara nevis, lai izpatiktu, bet pats justos labi.

Sarunās laikā Dāvids neizvairās arī pajautāt Maijai par vīriešu uzmanības apliecinājumiem. Runājot par savām un vīra attiecībām, Maija norāda, ka sākumā ikvienam ir svarīgi saprast to sākotnējo ķīmiju starp diviem cilvēkiem: “Ir svarīgs tas brīdis, kad saproti, vai ir tā ķīmija. Man ļoti būtiska šķiet tā saspēle, kontakts.” Arī nepazīstamu vīriešu uzmanības apliecinājumus Maija ir saņēmusi, pat vērsusies policijā, tomēr par spīti tam viņa mierīgā manierē šova laikā dalās savos novērojumos, ka tie vīrieši, kuriem ir zemākās prasības, ir tie drosmīgākie uz “pieciršanu” sievietei.

Lasiet arī: VIDEO | «Ielūdz ciemos Jāņos!» Magone izveļas no ķerras un sola turpinājumu «jūsu mājās»

Jaunais šovs “Žetons par uzdrīkstēšanos” ir balstīts uz spēli “Patiesība vai risks” – sarunas laikā viesiem jāatbild uz dažādiem jautājumiem, atklāti pastāstot par savu pieredzi, tomēr, ja viesis nevēlēsies atbildēt uz kādu no jautājumiem, viņam būs jāizpilda kāds izaicinājums.

youtube icon
Abonēt youtube