Sanda Dejus. Foto: Ekrānšāviņš

Ētera personības un pasākumu, TV raidījumu vadītājas Sandas Dejus  sapnis ir būt aktrisei un notēlot kādā filmā spēcīgu liktenīgo sievieti – to viņa atklājusi modes mākslinieka Romāna Andrejeva jeb Dāvida raidījumā  “Žetons par uzdrīkstēšanos”.

Sanda Dejus stāsta, ka ar to ir nopietni aizrāvusies – daudz lasa par latviešu kino vēsturi un interesējas par filmēšanas aizkulisēm, klausās režisoru komentārus.

Kamēr Sanda gaida savu iespēju filmēties kinofilmā, paralēli darbam radio viņa vada pasākumus un piedalās dažādos projektos. Ikdienā, braucot automašīnā, Sanda klausās gan sevis pārstāvēto radio “SWH”, gan arī citus radio, tomēr labprātāk viņa izbauda šlāgerus, kas palīdz noskaņoties jautrībai.

Sandai Dejus ir tik interesants uzvārds, ka bieži vien cilvēkiem šķiet, ka tas ir viņas pseidonīms. Patiesībā tas ir vīra uzvārds, ar kuru ētera personība iepazinusies internetā.

Pirmais randiņš ar vīru esot bijušas pašas Sandas iesvētības baznīcā. 25 gadu vecumā viņa ir izlēmusi, ka to vēlas, un uzaicinājusi vīru uz īpašo notikumu. Nākamais randiņš nav bijusi mazāk interesanta izvēle – kartupeļu talka. Kā Sanda pati uzskata, šādā veidā vīrs redzējis, kāda viņa ir patiesībā.

Sarunas laikā Dāvids ar savu viešņu apspriež ne tikai Sandas Dejus iepazīšanos un attiecības ar vīru, bet arī viņas brīvās, nepiespiestās attiecības ar vīriešiem. Sanda zina robežas, bet tas ētera personībai netraucē uzrunāt, paflirtēt ar vīriešiem, norādot, ka šādā veidā ikviens var pašapliecināties un atrast jaunu skatupunktu uz dažādām lietām. “Ar vīriešiem ir interesanti mijiedarboties. Pilnīgi cita domāšana, nekā sievietēm. [..] Uzmanības izrādīšana ir ļoti forša,” tā Sanda Dejus. Abi sarunas dalībnieki apspriež arī savaldzināšanas noslēpumus, īpaši uzsverot asprātību – asa mēle liecinot par asu prātu, kas var piesaistīt uzmanību un padarīt personu interesantu apkārtējiem.

Sandai Dejus nekad nav bijis grūti ar runātprasmi. Tekoša valoda un vārdu krājums iegūts, lasot grāmatas, kas ļauj izvairīties arī no problēmām, ko runātīgums var sagādāt: “Esmu runātīga, bet vienmēr spēju “izrunāt ārā”, aizrunāt atpakaļ.” Ētera personība norāda, ka sliktāk ir tad, ja kāds izrauj viņas teikto no konteksta. Tamdēļ Sandai ir bijuši gadījumi, kad nācies pat taisnoties vīra radiem.

Sandas Dejus pamanāmā personība, humora izjūta un koķetīgums rada pašpārliecinātas sievietes tēlu, tomēr pati Sanda uzskata, ka tāda viņa ir tikai profesionālajā dzīvē, par sevi apgalvojot, ka tikai izskatās pašpārliecināta, tomēr apzinoties arī to, kas viņai nav vajadzīgs dzīvē, piemēram, izdabāšana kādam. To viņa novēl arī savai meitai Dārtai. Jau savā vecumā viņa ir nonākusi publiskajā telpā, piedaloties dažos projektos un sajūsminot sociālo mediju lietotājus ar saviem izteicieniem dažādos sadzīviskos video, ko publicē Sanda. Sarunas laikā Sanda Dejus norāda, ka skatuve meitu nebiedē – viņa spēj izturēties profesionāli, tomēr ētera personība neuzspiedīs meitai savu sapni par aktrises karjeru vai publiskas personas dzīvi: “Galvenais, lai viņa ir laimīga.”

Lasiet arī: Semjonovs un Krivenchy dokumentālajā seriālā atklās Taizemi pieaugušajiem

youtube icon
Abonēt youtube