Aldis Gobzems. Foto: Ieva Ābele, Saeima/Flickr

Ekspolitiķis Aldis Gobzems gatavo prasību tiesai pret Latvijas valsti par visu viņam un ģimenei nodarīto kaitējumu, turklāt vairs neplāno atgriezties dzimtenē, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Iepriekš viņš lēsa, ka līdz vasarai varētu nokārtot maksātnespējas procesu un tādējādi nemaksāt priekšvēlēšanu laikā uzliktos sodus daudzu desmitu tūkstošu eiro apmērā, taču nu domas mainījušās. “Tieši tagad rēķinu, kāda būs prasības summa. Izskatās, ka tā būs robežās no miljona līdz pieciem miljoniem eiro. Pierādīšu, ka Latvijas institūcijas izrēķinājās ar manu ģimeni un mani personīgi. Vienalga, ko un cik tas prasīs. Ja kāds domā, ka nolaidīšu galvu kā kaujamais jērs, tad varu atgādināt – nekas nav aizmirsts. Visi aresti, videopierādījumi man ir, un no tiem skaidri redzams,  kā diskriminēja un vērsās pret mums. To pierādīt nav sarežģīti. Vienkārši sagaidīšu īsto momentu – ņemot vērā, ka Latvijas valsts mani turpina drāzt. Paskatīsimies, dzīve gara. Tā man nebeigsies ne šodien, ne rīt, pat ne aizparīt. Man ir vismaz desmit gadu, lai tādu prasību celtu. Turklāt celšu to kā Spānijas rezidents, kas būtībā arī esmu, jo izpildīju visas likuma prasības – bērni jau gadu Spānijā iet skolā, pats te dzīvoju vairāk nekā 180 dienu, visas dzīves pamatlietas, ieskaitot dzīvesvietu, ir šeit. Tiesā tā būs jau pavisam cita pozīcija, jo Spānija savus rezidentus aizsargā,” žurnālam “Privātā Dzīve” stāsta Gobzems.

“Esmu pamatīgi ietaupījis, par apkuri nav jāmaksā, ziemas riepas un silto apģērbu nevajag. Bērni neslimo. Kas varētu būt arguments, lai es brauktu atpakaļ? Lai kāds par mani ķengātos, ņirgtu? Kur man doties – uz tukšo Vecrīgu? Lai atkal dienesti drāž?! Skatīties “Panorāmu”, kur visu laiku stāsta par ukraiņiem? Staigāt pa parku, kur piemineklim uzmaukts galvā miskastes maiss, vai visu laiku ņemties, ka krieviski runājošie ir naidnieki? Varētu padomāt, ka pēc tam, kad karš beigsies, Latvijai blakus nebūs Krievijas un vairs nebūs biznesa ar Krieviju. Varbūt tomēr vajadzētu būt gudriem un nesadomāties, ka ar tautasdziesmām uzveiksim kodollielvalsti. Un nevajag mani asociēt, ka šajā karā esmu kāda pusē. Tas nav mans karš. Mans uzdevums kā tētim ir dot bērniem labāko, un šobrīd situācija Latvijā ir tāda, ka vecāki nedod saviem bērniem labāko. Tas nav atbildīgi,” norāda Gobzems.

Jau vēstīts, ka pedagogu protesta akcijas laikā Gobzems vietnē “Facebook” bija ielicis sludinājumu, ka piedāvā darbu asistentam bērnu izglītošanā un prasmju pilnveidošanā.  “Es piedāvāju darbu netipiskā vidē – siltumā, vietā, kur pilnībā apmaksāta dzīvošana un ēšana. Tieši tas, par kā dārdzību protestē skolotāji Latvijā varas organizētos protestos. Tātad loģika saka, ka kādam skolotājam vajadzēja pieteikties. Prasības nebija ļoti sarežģītas – rekomendācijas no iepriekšējām darba vietām, CV, motivācijas vēstule. Nu nav sarežģīti, vai ne? Uzminiet, cik Latvijas Republikas skolotāji, kuriem ir tik grūta dzīve, uzrakstīja, pieteicās? Uzminiet, cik cilvēki vispār spēja to mazumiņu, kā pieteikties, izpildot manis lūgtās prasības? Neviens skolotājs!!!!! Neviens!!!! Nevienam skolotājam to nevajag. Ne apmaksātu ēdienu, ne pajumti bez maksas, ne vēl algu un to, ka ar bērniem faktiski ir jānodarbojas vakaros. Nevis 30 bērniem, bet diviem,” stāsta bijušais politiķis.

Lasiet arī: Uzdodoties par policistu, pazudušās Justīnes radiniekiem samelo, ka meitene atrasta mirusi

“Nē, problēma nav atalgojumā, problēma ir skolotāju domāšanā. Viņi negrib mainīties. Viņi grib algu, bet negrib mainīties. Un tad ir jautājums, ko tādi skolotāji var iemācīt bērniem? Nē, nav skolotāju atalgojuma krīzes, ir krīze domāšanā,” pārliecināts Gobzems.

Saistītās tēmas: Aldis Gobzems

youtube icon
Abonēt youtube