Ainārs Šlesers. Foto: Reinis Inkēns, Saeima/Flickr

“Jūs domājat – jūs sēdēsiet četrus gadus? Nesēdēsiet! Sestdien jūs ieraudzīsiet, cik daudz cilvēku izies ielās, un izskatās, ka ārkārtas vēlēšanas jau notiks drīz,” tā ceturtdien, 25. maijā, Saeimas debatēs kolēģiem parlamentā norādījis partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers.

“Sestdien notiks Vislatvijas protests pret [Krišjāņa] Kariņa realizēto politiku. Es personīgi aģitēju, lai cilvēki nāk un protestē,” tā, debatējot par izmaiņām priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, sacījis Šlesers.

Parlaments otrajā lasījumā ceturtdien, 25. maijā, skatījis likumprojektu, ar kuru plānots noteikt, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli un apmaksāta priekšvēlēšanu aģitācija varēs būt tikai valsts valodā. Kad sēdes vadītājs Edvards Smiltēns Šleseram aizrādījis, ka nevajadzētu reklamēt partijas rīkotus pasākumus, Šlesers aizvilies, norādot: “Jūs domājiet, ka jūs no šīs tribīnes visiem muti aiztaisīsiet? Nē! Ja jūs tā turpināsiet, tad jau tuvākā laikā mēs sāksim vākt parakstus par šīs Saeimas atlaišanu, un jūs, Smiltēna kungs, un jūs visi pārējie par to būsiet atbildīgi. Tautai sāk pietikt viss tas, kas notiek šajā zālē.”

Pēc Šlesera domām, “esošā vara šo likumu grib izmantot ne jau tāpēc, ka viņiem tur uztrauc kaut kas, bet tāpēc, ka viņi grib būt pie varas visu laiku.”

“Krievu valoda nav [Krievijas prezidenta Valdimira] Putina valoda. Krievu valoda ir Dostojevska valoda, tā ir Puškina valoda. Un, ja jūs gribat politizēt pilnībā visu un gribat jaukt visu nost, ieskaitot Krievu drāmas teātri, kas atrodas Līvu laukumā, līdz tam mēs nonāksim, ja tāda attieksme turpināsies,” debatēs sacījis Šlesers.

“Igaunijā, ziniet, kāpēc nav problēmu? Tāpēc, ka Igaunijā nav krievu partiju. Viņi ir apvienojušies jau sen. Igauņi Igaunijas krievus nesauc par Kremļa aģentiem, tā kā šeit tas notiek no šīs tribīnes. Tad, kad atnāk aizejošais prezidents [Egils] Levits, kuru te daži vēl joprojām nekautrējas atzīt par izcilāko prezidentu. Viņš atnāk un ar pirkstiem rāda, kurš te ir pareizais, kurš nepareizais. Lai viņš muti tur ciet! Viņu vispār neviens nav vēlējis, izņemot to, ka koalīcija sastiķēja. Viņš nav izgājis cauri nevienām vēlēšanām, un viņš tagad norāda, kuri cilvēki ir labie, kuri – sliktie,” tā Šlesers.

Kā zināms, Šlesers jau iepriekš vairākkārt izteicies, ka rīkos Vislatvijas protesta akciju ar mērķi gāzt premjeru Krišjāni Kariņu. “Levits ir kritis, viņa laiks ir beidzies! Ir pienācis laiks gāzt arī Kariņa valdību!” tā, reaģējot uz Valsts prezidenta Egila Levita paziņojumu, ka viņš nekandidēs uz otro termiņu, izteicies partijas “Latvija pirmajā vietā” līderis Ainārs Šlesers.

“27. maijā plkst 15.00 notiks Vislatvijas protests pie Brīvības pieminekļa. Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus, kuri vēl nesen neticēja, ka ir iespējams gāzt Levitu, ierasties uz šo pasākumu. Šajā pasākumā savāksies tūkstošiem cilvēku no visas Latvijas un tiks gāzts Kariņš! Visus, kas grib piedalīties šajā vēsturiskajā notikumā, aicinu ierasties pie Brīvības pieminekļa,” vietnē “Twitter” mudina Šlesers. “Mēs visi kopā gāzīsim Kariņa varu un tas notiks jau drīz!”

Jāpiebilst, ka soctīklos, reaģējot uz Šlesera paziņojumu, ne viens vien viņu nodēvējis par klaunu, Moskovijas kalpu, kā arī nesimpātisku, aicinot aizvērt muti. “Man patīk, ka šis politklauns nosaka, kurš un kad ir kritis,” vietnē “Twitter” komentē lietotājs ar segvārdu fricis barda. “Tā vien šķiet, ka Gobzems uzvilcis Aināra masku un pļūtī,”’  aicinājumu komentējis “Twitter” lietotājs Kristaps. Dažs pieļauj, ka varbūt kādi 50 dīvaiņi aiziešot uz protesta akciju, kā arī aicina Šleseru nemelot, ka Levits kritis, jo viņš joprojām strādā un nostrādās visu termiņu.

Lasiet arī: «Apžēlojaties!» – Rosļikovs sevi nosauc par krieviski runājošu latvieti

Kā zināms, Levits 10. maijā paziņojis, ka nekandidēs uz otro termiņu Valsts prezidenta amatā.

Saistītās tēmas: Ainārs Šlesers

youtube icon
Abonēt youtube