Foto: Pixabay

Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila Maskavas apgabalā esošās Peredelkino rezidences mājaslapā parādījušās lūgšanas Ukrainas atbalstam un Ukrainas  bruņoto spēku pretuzbrukumam, vēsta Unian.

Vietnes galvenajā lapā ievietots video ar Ukrainas aizstāvjiem, kuru iepriekš publicējis Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs. Tā fonā rakstīts, ka visa Krievija un patriarhs svētī Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukumu.

Tāpat mājaslapā atrodami materiāli par Ukrainas bruņotajiem spēkiem un aicinājums “Atbalsti Ukrainu un Ukrainas bruņotos spēkus!”. Publicēti arī lūgšanu teksti ukraiņu valodā par Ukrainu un tās pretuzbrukumu. Pašu mājaslapu rotājis virsraksts “Mēs ticam Ukrainas bruņotajiem spēkiem!”.

Tiek uzskatīts, ka Krievijas patriarha rezidences interneta vietni uzlauzuši hakeri, taču Krievijas pareizticīgo baznīca pagaidām nav reaģējusi uz notikušo.

Lasiet arī: Saeimā ievēlētais Šlesera dēls pastarpināti ir vienā biznesā ar Šķēles ģimeni

Šis nav vienīgais gadījums, kad hakeri ar savu atbalstu izrādījuši atbalstu Ukrainai. Tā, piemēram, aprīlī hakeri iejaucās Krievijas propagandista Mihaila Lučina brīvprātīgajā darbībā, pateicoties kam viņš okupantiem domāto dronu vietā saņēma pieaugušajiem domātas rotaļlietas.

youtube icon
Abonēt youtube