Foto: Pixabay

Vietnē ManaBalss tiek vākti paraksti  par reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām. Līdz šim iniciatīvu parakstījuši 5 464 Latvijas iedzīvotāji, taču, lai tā tiktu iesniegta izskatīšanai Saeimā, nepieciešami vēl vismaz 4 533 paraksti.

“Latvijas tiesu sistēmas ilgstošā nihilistiskā attieksme, nepiemērojot likumā paredzētos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos ir radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu. Sajūtu, ka dzīvība ir nevērtīga,” norāda iniciatīvas autore Iveta Bidere.

“Statistika ir biedējoša un nepielūdzama: jau 2023. gada pirmā ceturkšņa laikā vien esam sasnieguši pagājušā gada apjomus dzīvnieku slepkavību ziņā. Un tie ir tikai sabiedrībai zināmie gadījumi. Vai slepkavas saņem atbilstīgu sodu? Šeit – tikai daži piemēri. Suns noslīcināts vannā; seko piecu mēnešu nosacīts sods. (..) Bojā ir gājis zirgs; 2023. gada 6. jūnijā ir gaidāma tiesa. Kāds būs spriedums? Vai mēs – Latvijas sabiedrība – atkal pieļausim iecietīgu un saprotošu attieksmi pret slepkavu?” teikts iniciatīvas pieteikumā.

Lasiet arī: «Lūgsimies par Ukrainas pretuzbrukumu!» – uzlauzta Krievijas patriarha Kirila mājaslapa

Pēc iniciatīvas iesiedzējas domām, “ar šādu grozījumu mēs kā sabiedrība reāli sodīsim kriminālu nolaidību un ļaunumu un ar laiku arī kļūsim par atbildīgāku un cilvēcīgāku sabiedrību”.

Saistītās tēmas: Cietumsodsdzīvnieku spīdzināšanaManaBalss

youtube icon
Abonēt youtube