Foto: Pixabay

Pirmajās jūnija dienās Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to kā naktīs, tā arī dienās gaisa temperatūra būs zemāka. Kaut gan laiks būs aukstāks, brāzmainā ziemeļu vēja un gaidāmo nokrišņu dēļ, naktīs gaisa temperatūra nepazemināsies tik strauji, lai plašās teritorijās būtu gaidāma intensīva salna.

Nedēļas izskaņā laikapstākļi mainīsies – brīžiem līs, un pastiprināsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, kas vietām brāzmās var sasniegt 15-17 m/s, brīvdienās tas pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses. Vēja pierimšana gaidāma svētdien. Naktis joprojām būs aukstas – gaisa temperatūra teju visā valstī nebūs augstāka par +1…+6 grādiem, zāles virskārtā vēl zemāka, svētdien nakts stundās būs jau par pāris grādiem siltāks. Arī dienas kļūs vēsākas, gaisam iesilstot vien līdz +10…+17 grādiem, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē līs vairs tikai vietām, galvenokārt valsts austrumu daļā. Gaiss pakāpeniski sāks iesilt, un termometra stabiņš vietām dienas laikā jau atkal pārsniegs +20 grādu atzīmi.

Lasiet arī: Sabiedrības attieksmes dēļ drag queen Rojs Rodžers apsver domu pamest Latviju

Valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta ugunsbīstamība, tāpēc jābūt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem dodoties pie dabas!

youtube icon
Abonēt youtube