Rojs Rodžers. Foto: Ekrānšāviņš

“Man ar mammu, māsu un tēti ir pilnīgi normālas attiecības. Manam tētim ir svarīgs finansiālais aspekts, lai tu esi nodrošināts visu savu dzīvi. Tētim, domāju, bija uztraukums par finansiālo pusi, kā es dzīvošu, mammai bija tīri ok, kā jau mammām,” vaicāts, kāda bijusi ģimenes reakcija uz Roju Rodžeru Linkeviču kā drag queen, šovā “Žetons par uzdrīkstēšanos” atbild pats šovmenis.

Savas personības drag queen pusi Rojs Rodžers atklājis gandrīz pirms desmit gadiem. Lielākās pārdomas esot bijušas tēvam, kurš satraucies, vai dēls šādā veidā varēs sev nodrošināt finansiālo stabilitāti, tomēr Rojs atzīst, ka ir novērojis, kā sākotnējais cilvēku skeptiskums pazūd, ja kļūsti veiksmīgāks tajā, ko tu dari.  “Sākumā tev pašam ir bail, un radinieki projicē bailes no savas puses, un tas ir tas, kas bieži vien jebkuram neļauj darīt to, ko viņš grib,” raidījumā atklāj Rojs Rodžers.

Skolas laikā Rojs tomēr ir ieguvis rūgtu pieredzi, kā apkārtējie nepieņem viņa personību, tomēr ar savu tagadējo pieredzi influenceris atzīst, ka svarīgākais ir tas, ko domā viņa draugi, svešu cilvēku domas esot viņu pašu viedoklis. Šobrīd arī lasot interneta komentārus, Rojs vairs nejūt vajadzību “apgāzt” par sevi rakstītos melus: “Ja cilvēkam nepatikšu, tad viņš vienmēr atradīs, kur man piesieties.”

Par spīti tam, ka Rojs ir pašmāju slavenība, cenšas uzturēties sev tuvāko lokā un skolas gadi jau ir pagājuši, tomēr ikdienā viņš vēl joprojām sastopas ar homofobiem līdzpilsoņiem, kas bieži vien arī uzbrūk, izplata stereotipētus uzskatus un rada nepareizu priekšstatu par LGBTQ komūnu Latvijā. Pārspīlēti homofobi parasti esot tie, kas uzskata, ka viņiem kāds nāks virsū un “piesiesies”. “Homoseksuāļiem visi vīrieši nav iekāres objekts tikai dzimuma dēļ. Svarīgs ir arī daudz kas cits, piemēram, personīgā higiēna,” atzīst Rojs.

Rojs ar šova vadītāju Dāvidu nonāk pie atziņas, ka drag queen kustība Latvijā patiesībā ir jau ilgi, izklaides industrijā pastāvot žanram, kad heteroseksuāli vīrieši ietērpjas sieviešu drēbēs, tikai to cilvēki neidentificē ar LGBTQ komūnu.

Rojs norāda, ka arī vēsturiski vīrieši ir pārģērbušies par sievietēm, piemēram, senās Grieķijas laikā, kad dāmas nemaz nedrīkstēja tēlot teātrī, un līdz ar to nekas cits neatlika. Šāda sabiedrības attieksme esot viens no iemesliem, kādēļ Rojs apsver domu aizbraukt no Latvijas.

Par spīti tam, ar ko Rojs Rodžers saskaras ikdienā viņa piederības LGBTQ komūnai dēļ, influenceris nezaudē savu tādu kā iekšējo filozofiju, ka viņš dara tā, lai aiz sevis atstātu kādu augstākstāvošu ideju, kam cilvēki varētu sekot. Tomēr viņa praktiskākais sapnis ir vecumdienās būt starp dzīvniekiem, sarunā ar Dāvidu norādot, ka šāda vēlme Rojam ir kopš bērnības, kas tika pavadīta laukos.

Lasiet arī: VIDEO | Baltkrievijas TV demonstrē no Latvijas aizbēgušo cilvēku piketu pret prezidenta vēlēšanām

Saistītās tēmas: drag queenRojs Rodžers

youtube icon
Abonēt youtube