Foto: Ekrānšāviņš

Baltkrievijas televīzijā demonstrēts ziņu sižets par it kā no Latvijas uz Baltkrieviju aizbēgušo cilvēku rīkoto protesta akciju pret Latvijā notiekošajām Valsts prezidenta vēlēšanām.

“Pie Latvijas konsulāta Vitebskā sanākuši Baltijas valsts iedzīvotāji – viņi bijuši spiesti aizbraukt, bet citi pat bēga no dzimtenes pret viņiem vērstās diskriminācijas un specdienestu izsekošanas dēļ,” piesakot ziņu sižetu, sacījusi diktore, solot, ka ziņu reportāža stāstīs par cilvēku cīņu par patiesību.

“Latvijas konstitūcijā rakstīts, ka vara pieder tautai – suverēna vara pieder tautai. Bet tā ir tikai Saeimas izdevumā rakstīts,  patiesībā tā nav,” ziņu sižētā stāsta viens no protestētājiem ar plakātu rokās, uz kura attēloti kariķēti Valsts prezidenta amata kandidāti. Protestētājs ziņu sižetā norāda, ka Saeima izvēlas prorietumnieciskas marionetes, kas neatspoguļo tautas gribu.

Kāds cits protestētājs piekrīt pirmajam ka prezidentu Latvijā ir jāizvēlas tautai, nevis Saeimai, kura ievēl tādus prezidentus, ko tauta vispār nepazīst un nezina, no kurienes tādi uzradušies.

“Eiropeiskas demokrātijas visiem nav pieticis, tāpēc šie cilvēki tagad ir Baltkrievijā,” par protestētājiem ziņu sižetā stāsta žurnāliste.

Kā zināms, Saeima trešdien, 31. maijā, ārkārtas sēdē par nākamo Valsts prezidentu ar 52 balsīm ievēlējusi pašreizējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Atklātā balsošanā, balsojot ar vēlēšanu zīmēm, trešajā vēlēšanu kārtā Rinkēviča kandidatūru atbalstīja 52, bet pret bija 35 deputāti, informē Saeimas Preses dienests.

“Es darīšu visu, lai mūsu valsts plauktu, būtu droša, lai mūsu sabiedrība būtu saliedētāka. Esmu gatavs sadarbībai gan ar Saeimu, gan valdību,” pauž jaunievēlētais prezidents.

Lasiet arī: Vāc parakstus par reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām

Rinkēvičs kopš 2011.gada ieņem Latvijas ārlietu ministra amatu. Viņš ir arī Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas viceprezidents, kā arī valdes loceklis partijā “Vienotība”.

Rinkēvičam ir Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē iegūts bakalaura grāds, kā arī maģistra grāds politikas zinātnēs un ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Bruņoto spēku Nacionālo resursu stratēģijas industriālajā koledžā iegūts maģistra grāds nacionālās drošības resursu stratēģijā.

youtube icon
Abonēt youtube